Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Vinice: Vinice o rozloze jednoho hektaru se nachází ve střední části svahu v nadmořské výšce 300 až 400 metrů nad mořem s expozicí na jih a jihovýchod. Půda obsahuje především vápenec a slín. Sklizeň hroznů probíhá ručně v polovině října.
Výroba: Po odzrnění a jemné pomletí probíhá fermentace v nerezových tancích po dobu 10 až 15 dní. Víno je školeno ve velkém slavonském dubovém sudu po dobu 48 měsíců, následuje ještě šest měsíců v lahvi.
Chuťový profil: Víno má granátovou barvu s oranžovými odlesky. Plné a intenzivní aroma s tóny sušených růží a balsamica. V chuťi je plné, intenzivně ovocné s měkkými taniny a delší dochutí. Víno vhodné na delší archivaci.
Párování s jídlem: Výborně se hodé k červeným masům nebo pečenému jehněčímu. Perfektně doplní i dezert ze středně zralých sýrů. Doporučujeme podávat při teplotě 18-20 C
Odrůda(y): 100% Nebbiolo
Analytika: Suché, 1g/l, kyseliny 5,1g/l
650 Kč
Odrůda: Nebbiolo Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14 % Poznámka/Ocenění: Prague Regional Champion na soutěži Prague Wine Trophy 2018 Vhodné k jídlu: Hovězí / Steak
550 Kč
Odrůda: Barbera Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Ročník: 2012 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 13,5 % Vhodné k jídlu: Hovězí / Pečené maso
1 300 Kč
Odrůda: Nebbiolo Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Ročník: 1996 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 13,5 % Vhodné k jídlu: Steak / Hovězí
1 450 Kč
Odrůda: Nebbiolo Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Ročník: 2010 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14,5 % Poznámka/Ocenění: Prague Regional Champion na soutěži Prague Wine Trophy 2018 Vhodné k jídlu: Hovězí / Zvěřina / Jehněčí
1 450 Kč
Odrůda: Nebbiolo Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Ročník: 2011 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 13,5 % Poznámka/Ocenění: DECANER WWA 2017 SILVER 92 points Vhodné k jídlu: Pečené maso / Jehněčí
Vinice: Vinice o rozloze jednoho hektaru se nachází ve střední části svahu v nadmořské výšce 300 až 400 metrů nad mořem s expozicí na jih a jihovýchod. Půda obsahuje především vápenec a slín. Sklizeň hroznů probíhá ručně v polovině října.
Výroba: Po odzrnění a jemné pomletí probíhá fermentace v nerezových tancích po dobu 10 až 15 dní. Víno je školeno ve velkém slavonském dubovém sudu po dobu 48 měsíců, následuje ještě šest měsíců v lahvi.
Chuťový profil: Víno má granátovou barvu s oranžovými odlesky. Plné a intenzivní aroma s tóny sušených růží a balsamica. V chuťi je plné, intenzivně ovocné s měkkými taniny a delší dochutí. Víno vhodné na delší archivaci.
Párování s jídlem: Výborně se hodé k červeným masům nebo pečenému jehněčímu. Perfektně doplní i dezert ze středně zralých sýrů. Doporučujeme podávat při teplotě 18-20 C
Odrůda(y): 100% Nebbiolo
Analytika: Suché, 1g/l, kyseliny 5,1g/l
Odrůda | Nebbiolo |
---|---|
Obsah zbytkového cukru | suché |
Typ vína | Tiché víno |
Země původu | Itálie |
Ročník | 2016 |
Obsah láhve | 0,75 l |
Barva | Červené |
Obsah alkoholu | 13,5 % |
Vhodné k jídlu | Jehněčí / Pečené maso / Zralé sýry |
Nebyla přidána žádná recenze.
Tradiční rodinné vinařství jehož historie v regionu Piemont sahá až do roku 1725. Společnost byla založena v roce 1953
Celková rozloha vinařství je 25 hektarů, které se nachází v oblastech Langa a Roero a pokrývají většinu významných apelací Piemontu. Mechanizace je na vinicích omezena na minimum, většina prací probíhá ručně. Zrání červených vín probíhá v podzemních částech sklepa