Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Výroba: Hrozny se sklízí v druhé polovině září. Následuje odzrnění a nakvášení po dobu 8–10 dnů. Fermentace probíhá při 18 až 20 stupních Celsia po dobu dvaceti dnů. Druhotné kvašení probíhá v láhvi po dobu čtyřiceti dnů při teplotě 16 stupňů Celsia. Následně tato Cava zraje na kvasničních kalech po dobu 16 měsíců.
Chuťový profil: Cava Brut Rosé má jiskrnou světle růžovou barvu. Velmi jemné aroma s tóny dlouhého zrání na láhvi. V chuti je velmi příjemné a jemné se svěží kyselinkou.
Párování s jídlem: Komplexní, ovocné. Doporučujeme servírovat při teplotě 6 až 8 stupňů Celsia do sklenic typu „flétna“. Hodí se jako aperitiv a k pokrmům z červeného masa.
Odrůda(y): 60% Monastrell, 40% Garnacha
Cukernatost: suché, zbytkový cukr 3g/l
250 Kč
Barva: Červené Obsah alkoholu: 12 % Obsah láhve: 0,75 l Obsah zbytkového cukru: suché
250 Kč
Barva: Růžové Obsah alkoholu: 12 % Obsah láhve: 0,75 l Obsah zbytkového cukru: suché
Výroba: Hrozny se sklízí v druhé polovině září. Následuje odzrnění a nakvášení po dobu 8–10 dnů. Fermentace probíhá při 18 až 20 stupních Celsia po dobu dvaceti dnů. Druhotné kvašení probíhá v láhvi po dobu čtyřiceti dnů při teplotě 16 stupňů Celsia. Následně tato Cava zraje na kvasničních kalech po dobu 16 měsíců.
Chuťový profil: Cava Brut Rosé má jiskrnou světle růžovou barvu. Velmi jemné aroma s tóny dlouhého zrání na láhvi. V chuti je velmi příjemné a jemné se svěží kyselinkou.
Párování s jídlem: Komplexní, ovocné. Doporučujeme servírovat při teplotě 6 až 8 stupňů Celsia do sklenic typu „flétna“. Hodí se jako aperitiv a k pokrmům z červeného masa.
Odrůda(y): 60% Monastrell, 40% Garnacha
Cukernatost: suché, zbytkový cukr 3g/l
Barva | Růžové |
---|---|
Obsah alkoholu | 11,5 % |
Obsah zbytkového cukru | Brut |
Vhodné k jídlu | Kuře / Ryba / Aperitiv |
Země původu | Španělsko |
Odrůda | Grenache / Monastrell |
Typ vína | Šumivé víno |
Obsah láhve | 0,75 l |
Nebyla přidána žádná recenze.
Vinařství Masachs z oblasti Penedes ve Španělsku produkuje šumivá vína Cava vyráběná tradiční šampaňskou metodou. Pro výrobu vín používá hlavně hrozny z místních odrůd Macabeu, Parellada a Xarel-lo.