Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Výroba: Hrozny se sklízí postupně. Jako první se sklízí hrozny odrůdy Macabeo (1. polovina září), jako poslední se sklízí Parellada (1. polovina října). Fermentace probíhá při 16 až 18 stupních Celsia po dobu dvaceti dnů. Druhotné kvašení probíhá v láhvi po dobu čtyřiceti dnů při teplotě 16 stupňů Celsia. Následně tato Cava zraje na kvasničních kalech po dobu 18 až 24 měsíců.
Chuťový profil: Cava Kosher Brut Reserva má světle žlutou barvu se zlatými odlesky. Čisté, středně intenzivní ovocné aroma. V chuti je dobře vyvážená, jemná a svěží.
Párování s jídlem: Hodí se jako aperitiv nebo k pokrmům z bílého masa a ryb.
Odrůdy: 30% Macabeo, 30% Xarel.lo, 40% Parellada
Zbytkový cukr: 7,5 g/ l
Kyselinka: 5,5 g/l
Doporučujeme servírovat při teplotě 5 až 6 stupňů Celsia do sklenic typu „flétna“.
Lahev je umístěna v dřevěné dárkové kazetě.
4 400 Kč
Odrůda: Parellada / Xarel lo / Macabeo Obsah zbytkového cukru: Brut Typ vína: Šumivé víno Země původu: Španělsko Ročník: neročníkové Obsah láhve: 6 l Barva: Bílé Obsah alkoholu: 11 % Vhodné k jídlu: Ryba / Aperitiv / Drůbež
12 100 Kč
Odrůda: Parellada / Xarel lo / Macabeo Obsah zbytkového cukru: Brut Typ vína: Šumivé víno Země původu: Španělsko Ročník: neročníkové Obsah láhve: 12 l Barva: Bílé Obsah alkoholu: 11,5 % Vhodné k jídlu: Drůbež / Ryba / Aperitiv
1 550 Kč
Odrůda: Macabeo / Xarel lo / Parellada Obsah zbytkového cukru: Brut Typ vína: Šumivé víno Země původu: Španělsko Ročník: neročníkové Obsah láhve: 3 l Barva: Bílé Obsah alkoholu: 11 % Vhodné k jídlu: Ryba / Aperitiv / Drůbež
640 Kč
Odrůda: Macabeo / Parellada / Xarel lo Obsah zbytkového cukru: Brut Typ vína: Šumivé víno Země původu: Španělsko Ročník: neročníkové Obsah láhve: 1,5 l Barva: Bílé Obsah alkoholu: 11,5 % Vhodné k jídlu: Ryba / Aperitiv / Drůbež
250 Kč
Odrůda: Macabeo / Xarel lo / Parellada Obsah zbytkového cukru: Brut Typ vína: Šumivé víno Země původu: Španělsko Ročník: neročníkové Obsah láhve: 0,75 l Barva: Bílé Obsah alkoholu: 11,5 % Vhodné k jídlu: Měkkýši / Vegetariánské pokrmy / Krevety
Výroba: Hrozny se sklízí postupně. Jako první se sklízí hrozny odrůdy Macabeo (1. polovina září), jako poslední se sklízí Parellada (1. polovina října). Fermentace probíhá při 16 až 18 stupních Celsia po dobu dvaceti dnů. Druhotné kvašení probíhá v láhvi po dobu čtyřiceti dnů při teplotě 16 stupňů Celsia. Následně tato Cava zraje na kvasničních kalech po dobu 18 až 24 měsíců.
Chuťový profil: Cava Kosher Brut Reserva má světle žlutou barvu se zlatými odlesky. Čisté, středně intenzivní ovocné aroma. V chuti je dobře vyvážená, jemná a svěží.
Párování s jídlem: Hodí se jako aperitiv nebo k pokrmům z bílého masa a ryb.
Odrůdy: 30% Macabeo, 30% Xarel.lo, 40% Parellada
Zbytkový cukr: 7,5 g/ l
Kyselinka: 5,5 g/l
Doporučujeme servírovat při teplotě 5 až 6 stupňů Celsia do sklenic typu „flétna“.
Lahev je umístěna v dřevěné dárkové kazetě.
Odrůda | Macabeo / Parellada / Xarel lo |
---|---|
Obsah zbytkového cukru | Brut |
Typ vína | Šumivé víno |
Země původu | Španělsko |
Ročník | neročníkové |
Obsah láhve | 9 l |
Barva | Bílé |
Obsah alkoholu | 11,5 % |
Vhodné k jídlu | Aperitiv / Drůbež / Ryba |
Nebyla přidána žádná recenze.
Vinařství Masachs z oblasti Penedes ve Španělsku produkuje šumivá vína Cava vyráběná tradiční šampaňskou metodou. Pro výrobu vín používá hlavně hrozny z místních odrůd Macabeu, Parellada a Xarel-lo.