Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Cava v kategorii polosladká se vyznačuje intenzivním ovocným aroma a chutí sladšího zralého bílého ovoce. Cava byla certifikována jako Kosher. Doporučujeme jako aperitiv a k plodům moře.
Výroba: Hrozny se sklízí postupně. Jako první se sklízí hrozny odrůdy Macabeo (1. polovina září), jako poslední se sklízí Parellada (1. polovina října). Fermentace probíhá při 16 až 18 stupních Celsia po dobu dvaceti dnů. Druhotné kvašení probíhá v láhvi po dobu čtyřiceti dnů při teplotě 16 stupňů Celsia. Následně tato Cava zraje na kvasničních kalech po dobu 18 až 24 měsíců.
Chuťový profil: Cava Kosher Brut Reserva má světle žlutou barvu se zlatými odlesky. Čisté, středně intenzivní ovocné aroma. V chuti je dobře vyvážená, jemná a svěží.
Párování s jídlem: Hodí se jako aperitiv nebo k pokrmům z bílého masa a ryb.
Odrůdy: 30% Macabeo, 30% Xarel.lo, 40% Parellada
Doporučujeme servírovat při teplotě 5 až 6 stupňů Celsia do sklenic typu „flétna“.
Odrůda | Macabeo / Parellada / Xarel lo |
---|---|
Obsah zbytkového cukru | Demi Sec |
Typ vína | Šumivé víno |
Země původu | Španělsko |
Ročník | neročníkové |
Obsah láhve | 0,75 l |
Barva | Bílé |
Obsah alkoholu | 11,5 % |
Vhodné k jídlu | Aperitiv |
Pro vkládání recenzí je nutné se přihlásit.
Nebyla přidána žádná recenze.
1 550 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Svěží ovocná Cava s tóny žlutého ovoce a zralých citrusů. Jemná, ovocná, dobře pitelná. Praktické větší balení je vhodné pro větší společnost nebo jako dárek. Doporučujeme servírovat při teplotě 5 až…
Vinařství Masachs z oblasti Penedes ve Španělsku produkuje šumivá vína Cava vyráběná tradiční šampaňskou metodou. Pro výrobu vín používá hlavně hrozny z místních odrůd Macabeu, Parellada a Xarel-lo.