Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Jamón a uzeniny

Vynikající španělské sušené šunky Jamón (čti chamón) bez konzervantů a barviv! Jamóny zrají přirozeným způsobem na horském vzduchu po dobu od 8 do 36 měsíců v závislosti na typu a velikosti kýty. Jamón má být jemně slaný a slanost by nikdy neměla potlačovat specifickou chuť vyzrálého masa.

Jamón serrano je sušená šunka z bílého prasete. Serrano se tak řadí do stejné kategorie, ve které jsou známé italské prosciutto crudo (např. parmská šunka) či francouzský jambon de Bayonne.

Jamón iberico je naprosto unikátní šunka, která má oproti jamónu z bílých prasat několik zásadních rozdílů. Zatímco se bílá prasata vykrmují běžným krmením ve velkochovech, iberská prasata se převážně živí ve volném prostranství na tzv. loukách "dehesa". Ty nejvíce ceněné kusy pak pojídají v sezóně výhradně žaludy (podobné českým žaludům). Právě žaludy se živící iberská prasata dávají nejkvalitnější a nejchutnější šunku, tzv. jamón iberico de bellota (iberská šunka žaludová). Oproti serranu má iberico tmavější barvu. Tvar kýty je více podlouhlý. Vyšší obsah tuku umožňuje až dvojnásobné zrání než u serrana. Má výraznější a déle trvající chuť než serrano. Rasa iberijských prasat je poměrně vzácná. Všechny výše zmíněné faktory se samozřejmě odrážejí také v ceně.

Užijte si tuto španělskou delikatesu spolu s některým dobrým vínem z naší nabídky!

Nalezené produkty: 13

Produkty

Salchichon, nekrájený - 250 g

Salchichon, nekrájený - 250 g

170 

Španělský salám. Váha salámu je přibližná s tolerancí 5 %.

Espana e Hijos - Nůž na jamon

Espana e Hijos - Nůž na jamon Skladem

Poloprofesionální nůž pro krájení jamónu. Vyroben ve Španělsku. Celková délka 36 cm, délka čepele 24 cm. Nůž je vhodný také pro prosciutto di Parma (parmská šunka), jambon de Bayonne a jiné sušené…

Salchichon, nekrájený - 500 g

Salchichon, nekrájený - 500 g

290 

Španělský salám. Váha salámu je přibližná s tolerancí 5 %.

Espana e Hijos - Stojan Banqueta

Espana e Hijos - Stojan Banqueta

360 

Precizně řemeslně zpracovaný model pro začínající „cortadory“. Stojan je vyroben z kvalitního bukového dřeva. Stojan je vhodný také pro prosciutto di Parma (parmská šunka), jambon de Bayonne a jiné…

Espana e Hijos - Stojan Gondola

Espana e Hijos - Stojan Gondola

450 

Stojan pro lepší fixaci jamonu.

Salchichon, nekrájený - 1000 g

Salchichon, nekrájený - 1000 g

550 

Španělský salám. Váha salámu je přibližná s tolerancí 5 %.

Espana e Hijos - Nůž na jamon profesional

Espana e Hijos - Nůž na jamon profesional

600 

Profesionální nůž pro krájení jamónu s oboustranným prolisem. Díky prolisu je nakrájené plátky snadné odebrat. Nůž je z kvalitní německé oceli s vysokou odolností. Rukojeť je ergonomicky tvarována…

Espana e Hijos - Paleta serrano bodega, 4,5-5kg

Espana e Hijos - Paleta serrano bodega, 4,5-5kg

1 590 

Přední kýta o délce zrání 8 měsíců z bílého prasete. Složení: vepřové maso, sůl.  

Espana e Hijos - Set paleta serrano bodega…

Espana e Hijos - Set paleta serrano bodega 4,5-5kg, stojan, nůž

1 890 

Přední kýta o délce zrání 8 měsíců z bílého prasete. Složení: vepřové maso, sůl.  

Espana e Hijos - Jamón serrano gran reserva, 15…

Espana e Hijos - Jamón serrano gran reserva, 15 měsíců, min. 7kg Skladem

Zadní kýta o hmotnosti min. 7 kg a délce zrání 15 měsíců z bílého prasete. Složení: vepřové maso, sůl. 

Espana e Hijos - Paleta iberico de cebo, 15 měsíců

Espana e Hijos - Paleta iberico de cebo, 15 měsíců

3 450 

Přední kýta o hmotnosti min. 3.5 kg a délce zrání 15 měsíců z černého iberského prasete. Složení: vepřové maso, sůl. 

Don Gastronom - Set Jamon Serrano Gran Reserva,…

Don Gastronom - Set Jamon Serrano Gran Reserva, stojan, min. 7kg

3 500 

Set zadní kýty Jamón serrano gran reserva 15 měsíců a stojanu. Tento jamón pochází ze zadní kýty bílého prasete a jeho maso má vláčnou konzistenci a nasládlou chuť. hmotnost: min. 7kg

Espana e Hijos - Set paleta iberico de cebo,…

Espana e Hijos - Set paleta iberico de cebo, stojan + nůž Skladem

Set z přední kýty o hmotnosti cca 5 kg a délce zrání 15 měsíců z černého iberského prasete, stojanu Banqueta a základního nože puño negro. Složení jamónu: vepřové maso, sůl.