Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Vynikající španělské sušené šunky Jamón (čti chamón) bez konzervantů a barviv! Jamóny zrají přirozeným způsobem na horském vzduchu po dobu od 8 do 36 měsíců v závislosti na typu a velikosti kýty. Jamón má být jemně slaný a slanost by nikdy neměla potlačovat specifickou chuť vyzrálého masa.
Jamón serrano je sušená šunka z bílého prasete. Serrano se tak řadí do stejné kategorie, ve které jsou známé italské prosciutto crudo (např. parmská šunka) či francouzský jambon de Bayonne.
Jamón iberico je naprosto unikátní šunka, která má oproti jamónu z bílých prasat několik zásadních rozdílů. Zatímco se bílá prasata vykrmují běžným krmením ve velkochovech, iberská prasata se převážně živí ve volném prostranství na tzv. loukách "dehesa". Ty nejvíce ceněné kusy pak pojídají v sezóně výhradně žaludy (podobné českým žaludům). Právě žaludy se živící iberská prasata dávají nejkvalitnější a nejchutnější šunku, tzv. jamón iberico de bellota (iberská šunka žaludová). Oproti serranu má iberico tmavější barvu. Tvar kýty je více podlouhlý. Vyšší obsah tuku umožňuje až dvojnásobné zrání než u serrana. Má výraznější a déle trvající chuť než serrano. Rasa iberijských prasat je poměrně vzácná. Všechny výše zmíněné faktory se samozřejmě odrážejí také v ceně.
Užijte si tuto španělskou delikatesu spolu s některým dobrým vínem z naší nabídky!
Poloprofesionální nůž pro krájení jamónu. Vyroben ve Španělsku. Celková délka 36 cm, délka čepele 24 cm. Nůž je vhodný také pro prosciutto di Parma (parmská šunka), jambon de Bayonne a jiné sušené…
360 Kč
Precizně řemeslně zpracovaný model pro začínající „cortadory“. Stojan je vyroben z kvalitního bukového dřeva. Stojan je vhodný také pro prosciutto di Parma (parmská šunka), jambon de Bayonne a jiné…
600 Kč
Profesionální nůž pro krájení jamónu s oboustranným prolisem. Díky prolisu je nakrájené plátky snadné odebrat. Nůž je z kvalitní německé oceli s vysokou odolností. Rukojeť je ergonomicky tvarována…