Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Vlajková loď vnařství Leth. Hrozny pro toto víno pochází z vinic Brunnthal a Scheiben. Obě tyto vinice jsou zařazeny do prestižní kategorie Erste Lage. Podloží vinic je sprašové, bohaté na vápenec. Obě vinice jsou starší více než 50 let. Pouze ty nejkvalitnější a nejzdravější hrozny z těchto vinic jsou určeny pro výrobu tohoto unikátního vína. Sklizeň probíhá ručně.
Dvě třetiny z celkového množství hroznů jsou po dobu 12 hodin nakvášeny na slupkách, poté proběhne lisování. Zbylá třetina je nakvášena na slupkách po dobu 2–3 týdnu, stejně jako červené víno. Následně jsou oba díly zceleny. Fermentace probíhá v dřevěných sudech, kde vína zůstávají a jsou školena na jemných kalech po dobu jednoho roku. Následujících 6 měsíců jsou v nerezových tancích. Do prodeje jdou po dvou letech.
Ve vůnu najdeme meruňky, žluté jablko a pepř. Plné a komplexní tělo. V chuti najdeme maracuju a sotopy pepře. Lehce nasládlý ovocný závěr.
Zbyttkový cukr: 6,6g/l, kyseliny: 5,1g/l
Potenciál zrání – až 10 let.
91 bodů Robert Parker
93 bodů Falstaff
94 bodů a vítěz soutěže Grand Cru Grüner Veltliner pořádané magazínem A La Carte
1 075 Kč
Barva: Červené Obsah alkoholu: 12 % Obsah láhve: 0,75 l Obsah zbytkového cukru: suché
670 Kč
Barva: Růžové Obsah alkoholu: 12 % Obsah láhve: 0,75 l Obsah zbytkového cukru: suché
Vlajková loď vnařství Leth. Hrozny pro toto víno pochází z vinic Brunnthal a Scheiben. Obě tyto vinice jsou zařazeny do prestižní kategorie Erste Lage. Podloží vinic je sprašové, bohaté na vápenec. Obě vinice jsou starší více než 50 let. Pouze ty nejkvalitnější a nejzdravější hrozny z těchto vinic jsou určeny pro výrobu tohoto unikátního vína. Sklizeň probíhá ručně.
Dvě třetiny z celkového množství hroznů jsou po dobu 12 hodin nakvášeny na slupkách, poté proběhne lisování. Zbylá třetina je nakvášena na slupkách po dobu 2–3 týdnu, stejně jako červené víno. Následně jsou oba díly zceleny. Fermentace probíhá v dřevěných sudech, kde vína zůstávají a jsou školena na jemných kalech po dobu jednoho roku. Následujících 6 měsíců jsou v nerezových tancích. Do prodeje jdou po dvou letech.
Ve vůnu najdeme meruňky, žluté jablko a pepř. Plné a komplexní tělo. V chuti najdeme maracuju a sotopy pepře. Lehce nasládlý ovocný závěr.
Zbyttkový cukr: 6,6g/l, kyseliny: 5,1g/l
Potenciál zrání – až 10 let.
91 bodů Robert Parker
93 bodů Falstaff
94 bodů a vítěz soutěže Grand Cru Grüner Veltliner pořádané magazínem A La Carte
Víno si můžete zakoupit i jako součást výhodného tematického balíčku:
https://eshop.winebar.cz/p/francouzsky-degustacni-balicek-10-sleva/
Barva | Bílé |
---|---|
Obsah alkoholu | 13,7 % |
Poznámka/Ocenění | 91 bodů Robert Parker, 93 bodů Falstaff, 94 bodů A la Carte |
Obsah zbytkového cukru | suché |
Obsah láhve | 0,75 l |
Nebyla přidána žádná recenze.
Moderní rodinné vinařství z oblasti Niederöstereich, podoblasti Wagram se po tři generace snaží svým inovativním přístupem vyprodukovat ta nejlepší možná vína z dané oblasti. Využívají specifické podmínky podoblasti Wagram, která se nachází na severním břehu Dunaje mezi městy Krems a Stockerau. Ze severu ohraničuje tuto oblast pahorkatina podle které dostala i název. Unikátními jsou zdejší pro víno vynikající sprašové půdy, které dosahují až do hloubky 20 metrů. Vinice s jižní orientací jsou na svahu Wagram vysazovány terasovitě, aby nedošlo ke splavování půdy. Specifičnost místního terroir dodává blízkost evropského veletoku Dunaj.