Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Prosecco

Italské šumivé víno Prosecco se vyrabí především z hroznů odrůdy Glera. Název je odvozen od obce Prosecco nedaleko Terstu. Prosecco se vyrábí v několika oblastech Benátska. Za nejkvalitnější je považováno Prosecco  z území mezi obcemi z Conegliano a Valdobbiadene. Takové Prosecca jsou označována DOCG. Téměř všechna Prosecca se vyrábí charmatovou metodou, tj. druhotné kvašení probíhá ve velkém nerezovém tanku. 

Dle cukernatosti rozlišujeme u šumivých vín tyto kategorie:

Brut Nature 0-3g cukru/litr (bez přidaného cukru)

Extra Brut 0-6g cukru/litr

Brut 0-12g cukru/litr

Extra Dry, Extra Sec, Extra seco - 12-17g cukru/litr

Dry, Sec, Seco - 17-32g cukru/litr

Demi-Sec, Semi-seco - 32-50g cukru/litr

Doux, Sweet, Dulce - více než 50g cukru/litr