Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Slavná vinařská oblast Burgundsko se nachází ve východní Francie, jižně od Dijonu a severně od Lyonu. Vinice se rozkládají na 24 000 hektarech (bez Chablis). Půdní složení je vápenito-jílovité půdy (Kimeridžský jíl/vápenec). Nejlepší polohy se nacházejí uprostřed svahů. Tam je nejhlubší vrstva půdy, nejvíce slunečních paprsků a nejvyšší eliminace větru. Kořeny jdou zároveň hluboko do vápencového podloží. Křídové podloží najdeme v Chalonnaise, v Maconnais křídové a písčitou hlínu. V Beaujolais je žulové a břidlicové podloží, občas vápenec.
Severní kontinentální klima, studenější zimy a teplejší léta než v Bordeaux, studený podzim. Problémem jsou jarní mrazíky a letní deště – plíseň šedá a kroupy způsobují pravidelně velké ztráty. Centrální francouzský masiv splňuje ochrannou úlohu této vinařské oblasti.
V Burgundsku je velmi vysoká hustota výsadby, až 12 000 keřů na hektar. Nejčastějši způsob vedení révy je Guyot systém, v Beaujolais najdeme často i systém Gobelet.
Pěstované odrůdy:
Chardonnay(50%), Aligoté (5%), Pinot Noir(35%), Gamay(10%).
Bourgogne Passetugrains – cuvée Gamay + Pinot Noir
Klasifikace:
obecné např. AOC Bourgogne, AOC Bourgogne Aligoté
komunální apelace např. AOC Cote d Nuits villages
Premier Cru
Grand Cru
Beaujolais – AOC Beaujolais – AOC Beaujolais villages – AOC Beaujolais Cru (deset)
Bordeaux – Crus se vztahuji k vinařství. Burgundsko – Crus se vztahuji k vinici.