Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Vinice: Více než 40 let stará vinice Schafflerberg je jedna z nejvýše položených viničních tratí vinařství (300 m n.m.) má hlubší sprašové podloží s vysokým obsahem vápna.
Výroba: Ruční sklizeň pouze zdravých hroznů, selekce botrytických hroznů. Po odzrnění následuje 12ti hodinové nakvášení na šlupkách, poté lisování následujícíc samovolnou 12ti hodinovou sedimentací. Fermentace s kvasinkami z vinice probíhá v nerezových tancích asi 5 týdnů. Poté je víno stočeno do jiného tanku, kde fermentaci dokončují průmyslové kvasinky
Chuťový profil: Víno má intenzivní aroma zralého žlutého jablka, hrušek, melounu a lehce i tropického ovoce. V chuti je ovocné, najdeme i bylinné a pepřové tóny.
Párování s jídlem: Víno má potenciál zrání 2-8 let.
Zbytkový cukr: 2,9g/l, kyseliny: 5,9g/l
Vinice: Více než 40 let stará vinice Schafflerberg je jedna z nejvýše položených viničních tratí vinařství (300 m n.m.) má hlubší sprašové podloží s vysokým obsahem vápna.
Výroba: Ruční sklizeň pouze zdravých hroznů, selekce botrytických hroznů. Po odzrnění následuje 12ti hodinové nakvášení na šlupkách, poté lisování následujícíc samovolnou 12ti hodinovou sedimentací. Fermentace s kvasinkami z vinice probíhá v nerezových tancích asi 5 týdnů. Poté je víno stočeno do jiného tanku, kde fermentaci dokončují průmyslové kvasinky
Chuťový profil: Víno má intenzivní aroma zralého žlutého jablka, hrušek, melounu a lehce i tropického ovoce. V chuti je ovocné, najdeme i bylinné a pepřové tóny.
Párování s jídlem: Víno má potenciál zrání 2-8 let.
Zbytkový cukr: 2,9g/l, kyseliny: 5,9g/l
Barva | Bílé |
---|---|
Obsah alkoholu | 12,5 % |
Obsah zbytkového cukru | suché |
Obsah láhve | 0,75 l |
Stanislav Vymětal
5. 6. 2018 22:55