Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Vinice: Hrozny pocházejí s terasovitých vinic oblasti Valpantena, která je součástí Valpolicely. Najdeme zde půdy štěrkové, vulkanické a naplaveniny. Vedení révy je systémem Guyot nebo Pergola, sklizeň Probíhá ručně.
Výroba: Valpolicella Ripasso se liší od základní Valpolicelly tím, že na přelomu roku podstupuje druhotnou fermentaci s výlisky po víně Amarone. Tento proces zajistí pro toto víno plnější tělo a větší komplexitu. Hrozny pro Ripasso se sklízí v polovině září. Fermentace na šlupkách probíhá po dobu deseti dní při teplotě 25 stupňů Celsia. Po fermentaci je víno odděleno od pevných částic a stočeno do nerezových tanků. Na přelomu roku je toto víno přidáno k výliskům z vína Amarone a ponecháno po dobu 4–5 dní při teplotě 15–25 stupňů celsia. Následně je víno školeno po dobu 12 měsíců v malých i velkých dubových sudech.
Chuťový profil: Víno má intenzivní tmavě rubínovou barvu. Aroma je ovocné, najdeme třešně, koření a čokoládu. V chuti je jemné, sametové s hladkými taniny a dobře vybalancovanou kyselinkou.
Párování s jídlem: Doporučujeme ke grilovaným a pečeným červeným masům a zralým sýrům.
Doporučujeme servírovat při teplotě 18 ° C.
Potenciál zrání 5 až 8 let.
Odrůdy: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella.
280 Kč
Odrůda: Corvina Veronese / Corvinone / Rondinella Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Ročník: 2020 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 12,5 % Vhodné k jídlu: Grilovaná masa / Těstoviny / Zralé sýry
690 Kč
Odrůda: Corvina Veronese / Corvinone / Rondinella Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Ročník: 2018 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 15 % Vhodné k jídlu: Pečené maso / Zvěřina / Zralé sýry
1 950 Kč
Odrůda: Rondinella / Corvinone / Corvina Veronese Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Ročník: 2011 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 16 % Vhodné k jídlu: Zralé sýry / Pečená kachna / Steak / Pečené maso
Vinice: Hrozny pocházejí s terasovitých vinic oblasti Valpantena, která je součástí Valpolicely. Najdeme zde půdy štěrkové, vulkanické a naplaveniny. Vedení révy je systémem Guyot nebo Pergola, sklizeň Probíhá ručně.
Výroba: Valpolicella Ripasso se liší od základní Valpolicelly tím, že na přelomu roku podstupuje druhotnou fermentaci s výlisky po víně Amarone. Tento proces zajistí pro toto víno plnější tělo a větší komplexitu. Hrozny pro Ripasso se sklízí v polovině září. Fermentace na šlupkách probíhá po dobu deseti dní při teplotě 25 stupňů Celsia. Po fermentaci je víno odděleno od pevných částic a stočeno do nerezových tanků. Na přelomu roku je toto víno přidáno k výliskům z vína Amarone a ponecháno po dobu 4–5 dní při teplotě 15–25 stupňů celsia. Následně je víno školeno po dobu 12 měsíců v malých i velkých dubových sudech.
Chuťový profil: Víno má intenzivní tmavě rubínovou barvu. Aroma je ovocné, najdeme třešně, koření a čokoládu. V chuti je jemné, sametové s hladkými taniny a dobře vybalancovanou kyselinkou.
Párování s jídlem: Doporučujeme ke grilovaným a pečeným červeným masům a zralým sýrům.
Doporučujeme servírovat při teplotě 18 ° C.
Potenciál zrání 5 až 8 let.
Odrůdy: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella.
Odrůda | Corvina Veronese / Corvinone / Rondinella |
---|---|
Obsah zbytkového cukru | suché |
Typ vína | Tiché víno |
Země původu | Itálie |
Ročník | 2018 |
Obsah láhve | 0,75 l |
Barva | Červené |
Obsah alkoholu | 14 % |
Vhodné k jídlu | Grilovaná masa / Zralé sýry |
Nebyla přidána žádná recenze.
Vinařství z tradicí více než sto let obhospodařuje své vinice v oblasti Valpantena, časti vinařské oblasti Valpolicella poblíž Verony. Celková rozloha vinic činí 50 hektarů. Produkují skvělé Amarone, Ripasso superiore i základní Valpolicella DOC