Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Vinice: Hrozny pocházejí s terasovitých vinic oblasti Valpantena, která je součástí Valpolicely. Najdeme zde půdy štěrkové, vulkanické a naplaveniny. Vedení révy je systémem Guyot nebo Pergola, sklizeň Probíhá ručně.
Výroba: Pouze ty nejlepší hrozny se používají pro výrobu Amarone. Nejdříve, ale musí podstoupit tzv. “appassimento”, sušení hroznů po dobu 3 až 4 měsíce. Koncentrovaný mošt poté pomalu kvasí 15 až 20 dní. Po malolaktické fermentaci následuje zrání v malých dubových sudech po dobu 12 až 18 měsíců.
Chuťový profil: Víno má sytě granátovou barvu. Ve vůni najdeme švestky, třešně a maliny. Jemné, sametové víno s plným tělem a dlouhou dochutí
Párování s jídlem: Doporučujeme k červeným grilovaným masům, zvěřině a tvrdým zrajícím sýrům.
Doporučujeme dekantovat, alespoň hodinu před konzumací a podávat do velkých hlubokých sklenic.
Odrůdy: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella.
350 Kč
Odrůda: Corvina Veronese / Corvinone / Rondinella Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Ročník: 2018 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14 % Vhodné k jídlu: Zralé sýry / Grilovaná masa
280 Kč
Odrůda: Corvina Veronese / Corvinone / Rondinella Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Ročník: 2020 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 12,5 % Vhodné k jídlu: Grilovaná masa / Těstoviny / Zralé sýry
1 950 Kč
Odrůda: Rondinella / Corvinone / Corvina Veronese Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Itálie Ročník: 2011 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 16 % Vhodné k jídlu: Zralé sýry / Pečená kachna / Steak / Pečené maso
Vinice: Hrozny pocházejí s terasovitých vinic oblasti Valpantena, která je součástí Valpolicely. Najdeme zde půdy štěrkové, vulkanické a naplaveniny. Vedení révy je systémem Guyot nebo Pergola, sklizeň Probíhá ručně.
Výroba: Pouze ty nejlepší hrozny se používají pro výrobu Amarone. Nejdříve, ale musí podstoupit tzv. “appassimento”, sušení hroznů po dobu 3 až 4 měsíce. Koncentrovaný mošt poté pomalu kvasí 15 až 20 dní. Po malolaktické fermentaci následuje zrání v malých dubových sudech po dobu 12 až 18 měsíců.
Chuťový profil: Víno má sytě granátovou barvu. Ve vůni najdeme švestky, třešně a maliny. Jemné, sametové víno s plným tělem a dlouhou dochutí
Párování s jídlem: Dopo ručujeme k červeným grilovaným masům, zvěřině a tvrdým zrajícím sýrům.
Doporučujeme dekantovat, alespoň hodinu před konzumací a podávat do velkých hlubokých sklenic.
Odrůdy: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella.
Odrůda | Corvina Veronese / Corvinone / Rondinella |
---|---|
Obsah zbytkového cukru | suché |
Typ vína | Tiché víno |
Země původu | Itálie |
Ročník | 2018 |
Obsah láhve | 0,75 l |
Barva | Červené |
Obsah alkoholu | 15 % |
Vhodné k jídlu | Pečené maso / Zralé sýry / Zvěřina |
Nebyla přidána žádná recenze.
Vinařství z tradicí více než sto let obhospodařuje své vinice v oblasti Valpantena, časti vinařské oblasti Valpolicella poblíž Verony. Celková rozloha vinic činí 50 hektarů. Produkují skvělé Amarone, Ripasso superiore i základní Valpolicella DOC