Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Obsah alkoholu: 12%
Cukernatost: 6,5 g/l kyselinka a 2 g/l cukr
Odrůdy: 85% Pinot noir, 15% Monastrell (Mourvedre)
Chuťový profil: Barva je podobná růžovo červenému rybízu s jemnými cihlovými tóny. Doporučujeme podávání v teplotě 6 až 8°C
Obsah alkoholu: 12%
Cukernatost: 6,5 g/l kyselinka a 2 g/l cukr
Odrůdy: 85% Pinot noir, 15% Monastrell (Mourvedre)
Chuťový profil: Barva je podobná růžovo červenému rybízu s jemnými cihlovými tóny. Doporučujeme podávání v teplotě 6 až 8°C
Barva | Růžové |
---|---|
Obsah alkoholu | 12,5 % |
Obsah zbytkového cukru | Brut Nature |
Obsah láhve | 0,75 l |
Nebyla přidána žádná recenze.
Historie vinařské rodiny Llopart sahá neuvěřitelně daleko do minulosti. Existují latinské písemné záznamy z roku 1385 potvrzující držení vinic v regionu Penedes rodinou Llopart. I v dalších staletích se věnovali pěstování vína o olivového oleje. Zlomovým byl rok 1887, kdy vinařství Llopart vyrobilo první šumivé víno Cava. Vinařství používá pro výrobu šumivých vín Cava pouze tradiční metodu „champenoise“, tj. metodu druhotného kvašení vína v lahvi.
Vinice se nacházejí v nadmořské výšce kolem 340 metrů nad mořem. Pohoří Monserrat chrání v zimě vinice před studeným severním větrem. Kamenité podloží přitahuje sluneční svit a zároveň dobře odvádí přebytečnou vodu. Průměrné srážky jsou zde 490 litrů na metr čtvereční za rok. Průměrné teploty se pohybují mezi 9 C v zimě a 22 C v létě. Všechny tyto faktory umožňují rodině Llopart vyprodukovat zdravé, koncentrované a dobře vyvážené hrozny. Celková rozloha vinic je 60 hektarů. Pro každou viniční trať byla vybrána ta správná odrůda, které nejvíce vyhovují okolní podmínky. Veškerá produkce je v bio ekologickém režimu. Vinařství pěstuje čtyři bílé odrůdy: Xarel-lo, Macabeu, Parellada a Chardonnay. Modrých odrůd nalezneme celkem šest: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Pinot Noir, Grenache Noir, Mourvedre a Merlot. Vinařství produkuje vína šumivá – Cava, ale také vína tichá.
Sklizeň hroznů probíhá ručně v srpnu. Pouze kvalitní a zdravé hrozny jsou dále opatrně vylisovány a použity pro výrobu vína. Po vytvoření kupáže a přidání tirážního likéru probíhá druhotné kvašení tradiční metodou „champenoise“ v lahvi. Další zrání vína probíhá ve sklepích vinařství za stabilních teplotních podmínek.