Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Llopart - Corpinnat Microcosmos Brut nature rosé 0,75l

Obsah alkoholu: 12%

Cukernatost: 6,5 g/l kyselinka a 2 g/l cukr

Odrůdy: 85% Pinot noir, 15% Monastrell (Mourvedre)

Chuťový profil: Barva je podobná růžovo červenému rybízu s jemnými cihlovými tóny. Doporučujeme podávání v teplotě 6 až 8°C

Dostupnost:
Skladem 1 - 5 kusů Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.

660  (545,45  bez DPH)

Odrůda:

Informace o produktu

Obsah alkoholu: 12%

Cukernatost: 6,5 g/l kyselinka a 2 g/l cukr

Odrůdy: 85% Pinot noir, 15% Monastrell (Mourvedre)

Chuťový profil: Barva je podobná růžovo červenému rybízu s jemnými cihlovými tóny. Doporučujeme podávání v teplotě 6 až 8°C

Parametry

Barva Růžové
Obsah alkoholu 12,5 %
Obsah zbytkového cukru Brut Nature
Obsah láhve 0,75 l

Fotografie (2)

Recenze

Osobních údajů

Recenze

Nebyla přidána žádná recenze.

Cavas Llopart

Historie vinařské rodiny Llopart sahá neuvěřitelně daleko do minulosti. Existují latinské písemné záznamy z roku 1385 potvrzující držení vinic v regionu Penedes rodinou Llopart. I v dalších staletích se věnovali pěstování vína o olivového oleje. Zlomovým byl rok 1887, kdy vinařství Llopart vyrobilo první šumivé víno Cava. Vinařství používá pro výrobu šumivých vín Cava pouze tradiční metodu „champenoise“, tj. metodu druhotného kvašení vína v lahvi.

Vinice se nacházejí v nadmořské výšce  kolem 340 metrů nad mořem. Pohoří Monserrat chrání v zimě vinice před studeným severním větrem. Kamenité podloží přitahuje sluneční svit a zároveň dobře odvádí přebytečnou vodu. Průměrné srážky jsou zde 490 litrů na metr čtvereční za rok. Průměrné teploty se pohybují mezi 9 C v zimě a 22 C v létě. Všechny tyto faktory umožňují rodině Llopart vyprodukovat zdravé, koncentrované a dobře vyvážené hrozny. Celková rozloha vinic je 60 hektarů. Pro každou viniční trať byla vybrána ta správná odrůda, které nejvíce vyhovují okolní podmínky. Veškerá produkce je v bio ekologickém režimu. Vinařství pěstuje čtyři bílé odrůdy: Xarel-lo, Macabeu, Parellada a Chardonnay. Modrých odrůd nalezneme celkem šest: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Pinot Noir, Grenache Noir, Mourvedre a Merlot. Vinařství produkuje vína šumivá – Cava, ale také vína tichá.

Sklizeň hroznů probíhá ručně v srpnu. Pouze kvalitní a zdravé hrozny jsou dále opatrně vylisovány a použity pro výrobu vína. Po vytvoření kupáže a přidání tirážního likéru probíhá druhotné kvašení tradiční metodou „champenoise“ v lahvi. Další zrání vína probíhá ve sklepích vinařství za stabilních teplotních podmínek.