Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Cavas Llopart

Historie vinařské rodiny Llopart sahá neuvěřitelně daleko do minulosti. Existují latinské písemné záznamy z roku 1385 potvrzující držení vinic v regionu Penedes rodinou Llopart. I v dalších staletích se věnovali pěstování vína o olivového oleje. Zlomovým byl rok 1887, kdy vinařství Llopart vyrobilo první šumivé víno Cava. Vinařství používá pro výrobu šumivých vín Cava pouze tradiční metodu „champenoise“, tj. metodu druhotného kvašení vína v lahvi.

Vinice se nacházejí v nadmořské výšce  kolem 340 metrů nad mořem. Pohoří Monserrat chrání v zimě vinice před studeným severním větrem. Kamenité podloží přitahuje sluneční svit a zároveň dobře odvádí přebytečnou vodu. Průměrné srážky jsou zde 490 litrů na metr čtvereční za rok. Průměrné teploty se pohybují mezi 9 C v zimě a 22 C v létě. Všechny tyto faktory umožňují rodině Llopart vyprodukovat zdravé, koncentrované a dobře vyvážené hrozny. Celková rozloha vinic je 60 hektarů. Pro každou viniční trať byla vybrána ta správná odrůda, které nejvíce vyhovují okolní podmínky. Veškerá produkce je v bio ekologickém režimu. Vinařství pěstuje čtyři bílé odrůdy: Xarel-lo, Macabeu, Parellada a Chardonnay. Modrých odrůd nalezneme celkem šest: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Pinot Noir, Grenache Noir, Mourvedre a Merlot. Vinařství produkuje vína šumivá – Cava, ale také vína tichá.

Sklizeň hroznů probíhá ručně v srpnu. Pouze kvalitní a zdravé hrozny jsou dále opatrně vylisovány a použity pro výrobu vína. Po vytvoření kupáže a přidání tirážního likéru probíhá druhotné kvašení tradiční metodou „champenoise“ v lahvi. Další zrání vína probíhá ve sklepích vinařství za stabilních teplotních podmínek.

V sekci není žádný produkt.