Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Výroba: Fermentace spontánně odkaleného moštu probíhala v 6000 l sudu z francouzského dubu. První stáčka byla provedena v květnu následujícího roku zpět do původního sudu. V říjnu 2014 bylo víno stočeno do temperovaného nerezového tanku a v září 2015 bylo bez čiření a filtrace nalahvováno.
Chuťový profil: Jemné tóny transformovaného žlutého ovoce zavařených rynglí a meruněk se vrstevnatě prolínají se sušenými rozinkami s esencí bílých lanýžů.
Párování s jídlem: Doporučujeme k tataráčku z lososa s čerstvými pálavskými bylinkami, grilovaným krevetám a sous-vide telecímu se smetanovou omáčkou. Exceluje rovněž s horskými tvrdými sýry.
TOP 77 vín ČR 2019
Teplota servisu 10 - 12 °C
330 Kč
Barva: Červené Obsah alkoholu: 12 % Obsah láhve: 0,75 l Obsah zbytkového cukru: suché
265 Kč
Barva: Růžové Obsah alkoholu: 12 % Obsah láhve: 0,75 l Obsah zbytkového cukru: suché
Výroba: Fermentace spontánně odkaleného moštu probíhala v 6000 l sudu z francouzského dubu. První stáčka byla provedena v květnu následujícího roku zpět do původního sudu. V říjnu 2014 bylo víno stočeno do temperovaného nerezového tanku a v září 2015 bylo bez čiření a filtrace nalahvováno.
Chuťový profil: Jemné tóny transformovaného žlutého ovoce zavařených rynglí a meruněk se vrstevnatě prolínají se sušenými rozinkami s esencí bílých lanýžů.
Párování s jídlem: Doporučujeme k tataráčku z lososa s čerstvými pálavskými bylinkami, grilovaným krevetám a sous-vide telecímu se smetanovou omáčkou. Exceluje rovněž s horskými tvrdými sýry.
TOP 77 vín ČR 2019
Teplota servisu 10 - 12 °C
Barva | Bílé |
---|---|
Obsah alkoholu | 12,51 % |
Poznámka/Ocenění | TOP 77 vín ČR 2019 |
Obsah zbytkového cukru | suché |
Vhodné k jídlu | Zralé sýry / Losos / Krevety |
Země původu | Česká republika |
Odrůda | Ryzlink vlašský |
Typ vína | Tiché víno |
Obsah láhve | 0,75 l |
Nebyla přidána žádná recenze.
Založení firmy Vinselekt Michlovský a.s. v roce 1993 předcházela více než třicetiletá cesta vinařského guru Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. profesionálním vinařským světem.