Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Vinice: Hrozny pro toto víno pocházejí z vinic s úrodnější hlinitou půdou.
Výroba: Sklizeň probíhá ručně. Fermentace za pomocí vyselektovaných kvasnic trvá 10-14 dní. Následuje malolakticka fermentace v malých dřevěných sudech. Po 6 měsících ležení na jemných kalech víno zraje ještě 12 měsíců v malých barikových sudech, ze 40% se jedná o nové sudy.
Chuťový profil: Víno má tmavě rubínovou barvu. Čisté ovocné aroma s tóny tmavého bobulového ovoce. V chuti je suché s jemnou kyselinkou, šťavnaté, plné. Najdeme ostružiny, třešně, kafe a čokoládu. Ušlechtilá Frankovka zrající v sudu.
Párování s jídlem: Doporučujeme k divočině, hovězímu masu, steakům a kachnímu masu. Doporučujeme podávat při teplotě 16-18 °C
Zbytkový cukr: 1g/l, kyseliny: 5,6g/l
Vinice: Hrozny pro toto víno pocházejí z vinic s úrodnější hlinitou půdou.
Výroba: Sklizeň probíhá ručně. Fermentace za pomocí vyselektovaných kvasnic trvá 10-14 dní. Následuje malolakticka fermentace v malých dřevěných sudech. Po 6 měsících ležení na jemných kalech víno zraje ještě 12 měsíců v malých barikových sudech, ze 40% se jedná o nové sudy.
Chuťový profil: Víno má tmavě rubínovou barvu. Čisté ovocné aroma s tóny tmavého bobulového ovoce. V chuti je suché s jemnou kyselinkou, šťavnaté, plné. Najdeme ostružiny, třešně, kafe a čokoládu. Ušlechtilá Frankovka zrající v sudu.
Párování s jídlem: Doporučujeme k divočině, hovězímu masu, steakům a kachnímu masu. Doporučujeme podávat při teplotě 16-18 °C
Zbytkový cukr: 1g/l, kyseliny: 5,6g/l
Barva | Červené |
---|---|
Obsah alkoholu | 13,5 % |
Obsah zbytkového cukru | suché |
Nebyla přidána žádná recenze.
Rodinné vinařství IBY funguje od roku 2011 s certifikací BIO. V současné době obhospodařuje 40 hektarů vinic, na kterých pěstují pouze modré odrůdy s dominantní výměrou Frankovky. Mittelburgenland patří k nejprestižnějším oblastem Burgenlandu s celkovou výměrou vinic 2100 hektarů. Nejzásadnější odrůdou zde je bezesporu Frankovka. Mezi významná vinařská centra patří obce Neckenmarkt, Horitschon, Deutschkreutz, Lutzmannsburg. Půdy jsou zde písčité nebo hlinité s vápencovým podložím. Ve vyšších polohách najdeme i břidlici.