Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Plné a mohutné Chardonnay! Krémové víno s vůní a chutí tropického ovoce, mandlí a vanilky. To vše díky ležení na barikových francouzských sudech. Doporučujeme k hovězímu, jehněčímu nebo výrazným sýrům. Vezměte lahev, sýry, deku a šup na odpolední piknik k vodě.
Vinice: Hrozny pro toto Chardonnay pocházejí z viniční tratě Käferthal, která má žulové podloží. Hrozny se sklízejí v půlce listopadu.
Výroba: Po odzrnění se nechává rmut 14 hodin macerovat. Po vylisování je šťáva stočena do francouzských dubových sudů o objemu 225 litrů (sudy Alier a Trance, středně vypálené). Zde probíhá fermentace při teplotě 20 – 22 stupňů Celsia. Následuje malolaktická fermentace. Víno je i nadále ponecháno v sudu na jemných kvasničních kalech a jednou týdně mícháno po dobu 12 měsíců. Filtrace a lahvování probíhá v polovině listopadu.
Chuťový profil: Víno má aroma mandlí a ananasu. V chuti najdeme tropické ovoce a stopy vanilky.
Odrůda | Chardonnay |
---|---|
Obsah zbytkového cukru | suché |
Typ vína | Tiché víno |
Země původu | Rakousko |
Obsah láhve | 0,75 l |
Barva | Bílé |
Obsah alkoholu | 13,5 % |
Poznámka/Ocenění | Salon Sieger 2020 |
Vhodné k jídlu | Kravské sýry / Ovčí sýry |
Pro vkládání recenzí je nutné se přihlásit.
Nebyla přidána žádná recenze.
550 Kč
Prémiový Ryzlink z Kamptalu. Sušené meruňky a broskve doplněné o karamel. Velmi dobře strukturované plné víno vhodné i pro archivaci. Doporučujeme k hovězímu nebo vepřovému masu. Večeře při svíčkách,…
430 Kč
Představujeme prémiový plný Ryzlink německého stylu. Výrazné tóny broskví, meruněk a ananasu jsou doplněny i silnou mineralitou z břidlicového podloží. Dejte si jej například s mořskými plody a…
430 Kč
Nabušený Veltlín s vůní a chutí zralých jablek, broskví, černého pepře a lékořice s lehkým ořechovým aroma. Víno vhodné k meditaci nebo výrazným pokrmům, například steaku s pepřovou omáčkou. Zhasněte…
300 Kč
Šťavnatý plnější suchý Ryzlink s vůní a chutí zralých broskví. Víno, které můžete vypít hned nebo, až za pár let. Skvěle se hodí k výrazným rybím pokrmům. Takže nachystat vinotéku, chvilku si počkat…