Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Výroba: Víno se vyrábí z hroznů odrůdy Pedro Ximenez. Po sklizni následuji sušení hroznů na slunci a teprve usušené rozinky jsou lisovány. Víno poté zraje v sudech z amerického sudu systémem Solera.
Víno nemá žádný časový limit pro délku skladování. Časem se zlepšuje a to i v případě, že je lahev otevřená.
Skladujte v temném, suchém a chladném místě, dál od zdroje tepla.
Chuťový profil: Víno má tmavě mahagonovou barvu a vysokou viskozitu. Ve vůni najdeme sušené švestky, lékořici, sušený banán a koření. V chuti najdeme karamel, med a toustové tóny. Elegantní dlouhotrvající chuť obsahující sušené ovoce, především švestky. Víno se velice dobře pije, má dlouhou dochuť.
Párování s jídlem: Doporučujeme k čokoládám s vysokým obsahem kakaa např. z Madagaskaru nebo z Etiopie. Lze také kombinovat se středně výraznými sýry s modrou plísní.
Výroba: Víno se vyrábí z hroznů odrůdy Pedro Ximenez. Po sklizni následuji sušení hroznů na slunci a teprve usušené rozinky jsou lisovány. Víno poté zraje v sudech z amerického sudu systémem Solera.
Víno nemá žádný časový limit pro délku skladování. Časem se zlepšuje a to i v případě, že je lahev otevřená.
Skladujte v temném, suchém a chladném místě, dál od zdroje tepla.
Chuťový profil: Víno má tmavě mahagonovou barvu a vysokou viskozitu. Ve vůni najdeme sušené švestky, lékořici, sušený banán a koření. V chuti najdeme karamel, med a toustové tóny. Elegantní dlouhotrvající chuť obsahující sušené ovoce, především švestky. Víno se velice dobře pije, má dlouhou dochuť.
Párování s jídlem: Doporučujeme k čokoládám s vysokým obsahem kakaa např. z Madagaskaru nebo z Etiopie. Lze také kombinovat se středně výraznými sýry s modrou plísní.
Barva | Bílé |
---|---|
Obsah alkoholu | 17 % |
Obsah zbytkového cukru | sladké |
Vhodné k jídlu | Sýry s modrou plísní / Čokoláda / Ovocný dezert |
Země původu | Španělsko |
Odrůda | Pedro Ximénez |
Typ vína | Fortifikované víno |
Obsah láhve | 0,75 l |
Nebyla přidána žádná recenze.
Vyhlášené vinařství toro Albalá z oblasti Montilla Moriles produkuje systémem Solera fortifikovaná vína typu sherry především z odrůdy Pedro Ximenez. O vysoké kvalitě vinařství svědčí řáda skvělých ocenění od Roberta Parkera.
http://www.toroalbala.com/index.php/es/