Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Vinice: Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 350–480 metrů. Podloží je typické pro oblast Chianti Classico – zvětraký pískovec alberese a modrošedý křídový slín galestro. Vedení révy je systémem Guyot a hustota výsadby je 4500 keřů na hektar.
Výroba: Fermentace probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu 25 dní při teplotě 28–30 stupňů Celsia. Školení vína trvá celkem 18 až 20 měsíců a probíhá v dubových sudech o objemu 2500 litrů. Před prodejem vína následují ještě minimálně 5-6 mědíce ležení v lahvi.
Chuťový profil: Víno je typickou ukázkou tradičního Chianti Classico. Má intenzivní rubínovou barvu, která stárnutím získává burgundské podtóny. Na nose najdeme příjemné tóny fialek a sušených třešní, v chuti je intenzivní a dlouhé.
Párování s jídlem: Doporučujeme k restované zelenině, houbovému rizotu, ke krůtímu masu a k červeným masům.
Odrůdy: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo, Colorino a Ciliegiolo.
Vinice: Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 350–480 metrů. Podloží je typické pro oblast Chianti Classico – zvětraký pískovec alberese a modrošedý křídový slín galestro. Vedení révy je systémem Guyot a hustota výsadby je 4500 keřů na hektar.
Výroba: Fermentace probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu 25 dní při teplotě 28–30 stupňů Celsia. Školení vína trvá celkem 18 až 20 měsíců a probíhá v dubových sudech o objemu 2500 litrů. Před prodejem vína následují ještě minimálně 5-6 mědíce ležení v lahvi.
Chuťový profil: Víno je typickou ukázkou tradičního Chianti Classico. Má intenzivní rubínovou barvu, která stárnutím získává burgundské podtóny. Na nose najdeme příjemné tóny fialek a sušených třešní, v chuti je intenzivní a dlouhé.
Párování s jídlem: Doporučujeme k restované zelenině, houbovému rizotu, ke krůtímu masu a k červeným masům.
Odrůdy: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo, Colorino a Ciliegiolo.
Barva | Červené |
---|---|
Obsah alkoholu | 14 % |
Obsah zbytkového cukru | suché |
Vhodné k jídlu | Restovaná zelenina / Houbové rizoto / Krůtí maso |
Nebyla přidána žádná recenze.
Malé toskánské vinařství hospodaří na 12 hektarech v srdci oblasti Chianti classico. Vedení vinic je pouze systémem Guyot, nadmořská výška 380–480 metrů nad mořem.