Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Montepulciano

Klasické červené víno z Toskánska konkurující svému sousedovi z Montalcina. Vlajkovou lodí oblasti je Vino Nobile di Montepulciano. toto víno musí být vyrobeno z nejméně 60–80% odrůdy Sangiovese (místní název Prugnolo Gentile),  o 10–20% může být doplněno odrůdou Canaiolo, povolena je i méně rozšířená odůrda Mammolo. Vino Nobile musí zrát nejméně 24 měsíců, z toho 12 měsíců musí probíhat v dubových sudech. Používají se spíše místní velké sudy „botti“ než malé francouzské barikové. V kategorii Riserva musí víno zrát 36 měsíců. Mladším bratrem je Rosso di Montepulciano, které musí být vyrobeno minimálně ze 70% z odrůdy Sangiovese (Prugnolo Gentile), maximalně 20% může být zastoupeno Canaiolo  povoleny jsou také odrůdy Mammolo, Merlot a Cabernet Sauvignon v maximální míře 20%. Požadovaná doba zrání pro Rosso di Montepulciano je pouze šest měsíců. 

Nalezené produkty: 1