Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Luis Felipe Edwards - Dona Bernarda 2016 0,75l

Vinice: Hrozny pochází ze starých vinic o velmi malém, kontrolovaném výnosu (6 t/ha). Jsou vybírány polohy, jejichž půdy mají tendenci rychle vysychat, aby bylo možné co nejefektivněji kontrolovat pomocí závlah vlastnosti hroznů. Každému hroznu dané odrůdy je věnována zvláštní pozornost, aby byl co nejvíce charakteristický pro svůj druh. V Colchagua Valley je klima suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly mezi dnem a nocí dosahují až 22°C, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Toto víno pochází jen z nejlepších vybraných poloh v Colchagua Valley, kde je ideální množství slunečního záření a teplé podnebí. Hrozny jsou zde perfektně zralé a plné chuti.

Výroba: Sklizen pro toto víno probíhá pouze ručně bez ohledu na přístupnost terénu ke konci dubna a v prvních dnech května. Hrozny jsou ručně sbírány po velmi malých dávkách a vybírány jsou jen ty nejlepší trsy. Jejich zpracování je věnována ta nejlepší péče a šetrnost. Rmut se nakváší v nerezových tancích při 25–26°C po dobu 7 dní. Dalších deset dní pak probíhá postfermentační macerace. Poté je víno přemístěno do nových sudů z francouzského dubu na 16–18 měsíců do prostor o kontrolované teplotě. Lahvování a umístění do sklepa k dalšímu zrání se uskuteční až v posledních 6 měsících před etiketováním a prodejem.

Odrůdy: 50% Cabernet Sauvignon, 30% Carmenére, 15% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc

Chuťový profil: Tmavě červené víno je směsí 4 odrůd. Příjemného aroma sušených švestek, borůvek a fialek, dobře snoubené s dubovým sudem. Chuť je jemná, plného těla a s dlouhým koncem.

Dostupnost:
Skladem 7 - 30 kusů Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.

730  (603,31  bez DPH)

Alternativní zboží Zobrazit další od Luis Felipe Edwards

Skladem

Odrůda: Cabernet Sauvignon / Carmeneré Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Chile Ročník: 2018 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14 % Vhodné k jídlu: Pečené maso

Skladem

Odrůda: Syrah (= Shiraz) / Carignan / Grenache / Cabernet Sauvignon Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Španělsko Ročník: 2017 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14,5 % Poznámka/Ocenění: Stříbrná medaile Decanter Wine Awards (90-94 bodů) Guia Penin 91 bodů Vhodné k jídlu: Hovězí

Skladem

Odrůda: Malbec Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Chile Ročník: 2018 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14 % Vhodné k jídlu: Pečené maso / Kuře

Skladem

Odrůda: Syrah (= Shiraz) Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Chile Ročník: 2014 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14 % Vhodné k jídlu: Kuře

Skladem

Odrůda: Merlot Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Chile Ročník: 2015 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14,3 % Vhodné k jídlu: Vepřové

Informace o produktu

Vinice: Hrozny pochází ze starých vinic o velmi malém, kontrolovaném výnosu (6 t/ha). Jsou vybírány polohy, jejichž půdy mají tendenci rychle vysychat, aby bylo možné co nejefektivněji kontrolovat pomocí závlah vlastnosti hroznů. Každému hroznu dané odrůdy je věnována zvláštní pozornost, aby byl co nejvíce charakteristický pro svůj druh. V Colchagua Valley je klima suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly mezi dnem a nocí dosahují až 22°C, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Toto víno pochází jen z nejlepších vybraných poloh v Colchagua Valley, kde je ideální množství slunečního záření a teplé podnebí. Hrozny jsou zde perfektně zralé a plné chuti.

Výroba: Sklizen pro toto víno probíhá pouze ručně bez ohledu na přístupnost terénu ke konci dubna a v prvních dnech května. Hrozny jsou ručně sbírány po velmi malých dávkách a vybírány jsou jen ty nejlepší trsy. Jejich zpracování je věnována ta nejlepší péče a šetrnost. Rmut se nakváší v nerezových tancích při 25–26°C po dobu 7 dní. Dalších deset dní pak probíhá postfermentační macerace. Poté je víno přemístěno do nových sudů z francouzského dubu na 16–18 měsíců do prostor o kontrolované teplotě. Lahvování a umístění do sklepa k dalšímu zrání se uskuteční až v posledních 6 měsících před etiketováním a prodejem.

Odrůdy: 50% Cabernet Sauvignon, 30% Carmenére, 15% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc

Chuťový profil: Tmavě červené víno je směsí 4 odrůd. Příjemného aroma sušených švestek, borůvek a fialek, dobře snoubené s dubovým sudem. Chuť je jemná, plného těla a s dlouhým koncem.

Parametry

Odrůda Cabernet Franc / Cabernet Sauvignon / Carmeneré / Petit Verdot
Obsah zbytkového cukru suché
Typ vína Tiché víno
Země původu Chile
Ročník 2016
Obsah láhve 0,75 l
Barva Červené
Obsah alkoholu 13,9 %
Vhodné k jídlu Steak

Fotografie (4)

Recenze

Osobních údajů

Recenze

Nebyla přidána žádná recenze.

Luis Felipe Edwards

Historie tohoto vinařství se začala psát v roce 1976, kdy pan Luis Felipe Edwards starší zakoupil poblíž města Nancagua statek San José de Puquillay a v roce 1980statek Santa Bernardita de Pupilla, oba v údolí COLCHAGUA. K těmto statkům patřilo rozsáhlé území osázené vinohrady o průměrném stáří kolem 30 let. Tyto vinohrady pan Edwards vyklučil a osázel keři moderních odrůd révy. Vinařství se zabývalo pouze produkcí sudového vína, které se dále prodávalo větším producentům. V roce 1994 se ale firma přeorientovala na výrobu vlastního vína. Došlo k velkým investicím hlavně do technologického vybavení podniku. Byla zakoupena nejnovější technologie pro výrobu a lahvování vína. A to včetně velkého množství barikových sudů z francouzského a amerického dubu. Další z  investicí bylo také zakoupení pozemků v údolí LEYDA, exklusivní oblasti pro pěstování vína. První vlastní vína společnosti LUIS FELIPE EDWARDS se dostala na pulty roku 1995. Od té doby společnost zaznamenává obrovské úspěchy nejen na chilském trhu, ale i ve všech 45 zemích, kam se zatím toto víno dováží.

V současnosti je společnost LUIS FELIPE EDWARDS 11. největším vinařstvím v Chile a je ve 100% vlastnictví rodiny Edwards. To, že je toto vinařství čistě rodinná firma, je zárukou vynikající kvality vína a toho, že kvalitě je opravdu věnována ta nejlepší péče. Důkazem je i řada ocenění, získaných jak v Chile, tak i ve světě. Společnost má také řadu certifikátů včetně ISO 9001.