Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Vinice: Hrozny pochází z vinic o průměrném výnosu 8 t/ha. Vinice jsou 14 let staré a dávají víno ovocné a harmonické v síle a kvalitě. Víno roste na kopcích s nižší úrodností a mělčími půdami. V oblasti statku Puquillay, kde jsou hrozny pěstovány, se nacházejí hlinité půdy na rovinách a lehké písčité půdy na kopcích. Půda má zde minimální schopnost zadržovat vodu. Efektivní kontrola vodní potřeby závisí hlavně na zavlažování. Odlišnosti mezi složením půdy nám umožňují vybrat nejvhodnější polohy pro dané víno. Získáváme tak mnoho typů hroznů s odlišnou charakteristikou, které se později kupážují a dosahuje se tak velmi kvalitních a harmonických vín. Klima je zde suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly dosahují až 22°C mezi dnem a nocí, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Díky dlouhému a teplému období a nižšímu výskytu srážek byla sklizeň Cabernetu Sauvignon ročník 2005 v Colchagua Valley výborná. Cabernet Sauvignon měl dostatek času a výborné podmínky, aby dosáhl plné zralosti.
Výroba: Během zrání byly vlastnosti a zralost hroznů pečlivě kontrolovány pomocí četných senzorických a chemických analýz. Hrozny se tedy sbíraly ve stadiu ideální zralosti, kdy bylo sucho a správná teplota. Pro výrobu tohoto vína byly použity pouze ty nejlepší hrozny, které jsou sklízeny do malých bedýnek po 14 kg. Ihned poté se hrozny odstopkovávají a mačkají. Nakvášení probíhá v nerezových tancích při 25–26°C po 7 dní tak, aby víno dosáhlo co nejvíce charakteru Cabernet Sauvignon. Nakonec víno zrálo po 12 měsíců v sudech z francouzského dubu po druhém použití kvůli jemnosti.
Chuťový profil: Gran Reserva Cabernet Sauvignon je tmavě červené víno. Je silné a čisté, s květinovými tóny, které se dobře doplňují s vlivy dubového sudu, tedy vanilkou, kouřem a čokoládou. Víno je jemné, kulaté a plného těla.
Odrůdy: 90% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot
Vinice: Hrozny pochází z vinic o průměrném výnosu 8 t/ha. Vinice jsou 14 let staré a dávají víno ovocné a harmonické v síle a kvalitě. Víno roste na kopcích s nižší úrodností a mělčími půdami. V oblasti statku Puquillay, kde jsou hrozny pěstovány, se nacházejí hlinité půdy na rovinách a lehké písčité půdy na kopcích. Půda má zde minimální schopnost zadržovat vodu. Efektivní kontrola vodní potřeby závisí hlavně na zavlažování. Odlišnosti mezi složením půdy nám umožňují vybrat nejvhodnější polohy pro dané víno. Získáváme tak mnoho typů hroznů s odlišnou charakteristikou, které se později kupážují a dosahuje se tak velmi kvalitních a harmonických vín. Klima je zde suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly dosahují až 22°C mezi dnem a nocí, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Díky dlouhému a teplému období a nižšímu výskytu srážek byla sklizeň Cabernetu Sauvignon ročník 2005 v Colchagua Valley výborná. Cabernet Sauvignon měl dostatek času a výborné podmínky, aby dosáhl plné zralosti.
Výroba: Během zrání byly vlastnosti a zralost hroznů pečlivě kontrolovány pomocí četných senzorických a chemických analýz. Hrozny se tedy sbíraly ve stadiu ideální zralosti, kdy bylo sucho a správná teplota. Pro výrobu tohoto vína byly použity pouze ty nejlepší hrozny, které jsou sklízeny do malých bedýnek po 14 kg. Ihned poté se hrozny odstopkovávají a mačkají. Nakvášení probíhá v nerezových tancích při 25–26°C po 7 dní tak, aby víno dosáhlo co nejvíce charakteru Cabernet Sauvignon. Nakonec víno zrálo po 12 měsíců v sudech z francouzského dubu po druhém použití kvůli jemnosti.
Chuťový profil: Gran Reserva Cabernet Sauvignon je tmavě červené víno. Je silné a čisté, s květinovými tóny, které se dobře doplňují s vlivy dubového sudu, tedy vanilkou, kouřem a čokoládou. Víno je jemné, kulaté a plného těla.
Odrůdy: 90% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot
Odrůda | Cabernet Sauvignon / Petit Verdot |
---|---|
Obsah zbytkového cukru | suché |
Typ vína | Tiché víno |
Země původu | Chile |
Ročník | 2019 |
Obsah láhve | 0,75 l |
Barva | Červené |
Obsah alkoholu | 13,5 % |
Vhodné k jídlu | Pečené maso |
Pro vkládání recenzí je nutné se přihlásit.
Nebyla přidána žádná recenze.
1 300 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Hovězí maso perfektně doladí toto víno intenzivní červené barvy s namodralými odlesky. V chuti vína ucítíte červené ovoce, čokoládu, vanilku a pečené tóny. Víno je velmi dobře strukturované…
1 200 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Prémiové víno vinařství. Noblesní a elegantní Bordeaux dělané ve stylů velkých Bordeaux vín. Sametová chuť s tóny malin, černého rybízu a ostružin. To vše doplněné o kořeněné tóny získané kvašením a…
730 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Vinice: Hrozny pochází ze starých vinic o velmi malém, kontrolovaném výnosu (6 t/ha). Jsou vybírány polohy, jejichž půdy mají tendenci rychle vysychat, aby bylo možné co nejefektivněji kontrolovat…
360 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Dnešní večer bude kouzelný, zapalte svíčky kupte zralé sýry, ugrilujte maso a podávejte s tímto krásně pitelným vínem. Intenzivní červená barva s vůni černého rybízu, černých třešní, kávy a koření.…
190 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Pizza, těstoviny a středně zralé sýry Vám budou chutnat ještě více v kombinaci s tímto krásně pitelným vínem. Intenzivní červená barva vína s nádhernou vůní černého rybízu a třešní. Víno je šťavnaté…
Historie tohoto vinařství se začala psát v roce 1976, kdy pan Luis Felipe Edwards starší zakoupil poblíž města Nancagua statek San José de Puquillay a v roce 1980statek Santa Bernardita de Pupilla, oba v údolí COLCHAGUA. K těmto statkům patřilo rozsáhlé území osázené vinohrady o průměrném stáří kolem 30 let. Tyto vinohrady pan Edwards vyklučil a osázel keři moderních odrůd révy. Vinařství se zabývalo pouze produkcí sudového vína, které se dále prodávalo větším producentům. V roce 1994 se ale firma přeorientovala na výrobu vlastního vína. Došlo k velkým investicím hlavně do technologického vybavení podniku. Byla zakoupena nejnovější technologie pro výrobu a lahvování vína. A to včetně velkého množství barikových sudů z francouzského a amerického dubu. Další z investicí bylo také zakoupení pozemků v údolí LEYDA, exklusivní oblasti pro pěstování vína. První vlastní vína společnosti LUIS FELIPE EDWARDS se dostala na pulty roku 1995. Od té doby společnost zaznamenává obrovské úspěchy nejen na chilském trhu, ale i ve všech 45 zemích, kam se zatím toto víno dováží.
V současnosti je společnost LUIS FELIPE EDWARDS 11. největším vinařstvím v Chile a je ve 100% vlastnictví rodiny Edwards. To, že je toto vinařství čistě rodinná firma, je zárukou vynikající kvality vína a toho, že kvalitě je opravdu věnována ta nejlepší péče. Důkazem je i řada ocenění, získaných jak v Chile, tak i ve světě. Společnost má také řadu certifikátů včetně ISO 9001.