Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Luis Felipe Edwards - Carmenere Gran Reserva 2018 0,75l

Vinice: Hrozny pochází z roviny v oblasti statku Puquillay. Vinice produkuje v průměru 8 t/ha hroznů a nabízí ideální podmínky pro optimální zrání. Půdy jsou hluboké, kamenité a dobře propustné. Klima je zde suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly dosahují až 22°C mezi dnem a nocí, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Díky výborným klimatickým podmínkám a správné péči mají hrozny dostatek vzduchu a přístup slunečního světla.

Výroba: Zralé hrozny jsou ručně sbírány během prvního týdne v květnu, kdy zralé bobule dosáhnou velmi tmavé barvy a intenzivní ovocné chuti, sladkosti a kulatých taninů. Hrozny jsou sklízeny do malých 14 kg bedniček a ihned se zpracovávají. Kvašení probíhá při 26°C po dobu 6 dnů. 100% vína je pak na 12 měsíců přemístěno do francouzských a amerických dubových sudů, kde se dokončuje proces výroby a probíhá zde malolaktické kvašení.

Chuťový profil: Carmenére je silná odrůda intenzivní barvy, struktury a taninů. V chuti je víno výrazně ovocné s tóny třešní, ostružin a dubového dřeva. V ústech je cítit plné a bohaté tělo.

Odrůdy: 95% Carmeneré, 5% Cabernet Sauvignon

Kyselinka: 3,84 g/l

Dostupnost:
Skladem 6 - 30 kusů Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.

290  (239,67  bez DPH)

Informace o produktu

Vinice: Hrozny pochází z roviny v oblasti statku Puquillay. Vinice produkuje v průměru 8 t/ha hroznů a nabízí ideální podmínky pro optimální zrání. Půdy jsou hluboké, kamenité a dobře propustné. Klima je zde suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly dosahují až 22°C mezi dnem a nocí, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Díky výborným klimatickým podmínkám a správné péči mají hrozny dostatek vzduchu a přístup slunečního světla.

Výroba: Zralé hrozny jsou ručně sbírány během prvního týdne v květnu, kdy zralé bobule dosáhnou velmi tmavé barvy a intenzivní ovocné chuti, sladkosti a kulatých taninů. Hrozny jsou sklízeny do malých 14 kg bedniček a ihned se zpracovávají. Kvašení probíhá při 26°C po dobu 6 dnů. 100% vína je pak na 12 měsíců přemístěno do francouzských a amerických dubových sudů, kde se dokončuje proces výroby a probíhá zde malolaktické kvašení.

Chuťový profil: Carmenére je silná odrůda intenzivní barvy, struktury a taninů. V chuti je víno výrazně ovocné s tóny třešní, ostružin a dubového dřeva. V ústech je cítit plné a bohaté tělo.

Odrůdy: 95% Carmeneré, 5% Cabernet Sauvignon

Kyselinka: 3,84 g/l

Parametry

Barva Červené
Obsah alkoholu 14 %
Obsah zbytkového cukru suché
Vhodné k jídlu Pečené maso
Země původu Chile
Odrůda Cabernet Sauvignon / Carmeneré
Typ vína Tiché víno
Obsah láhve 0,75 l

Fotografie (3)

Recenze

Osobních údajů

Recenze

Nebyla přidána žádná recenze.

Luis Felipe Edwards

Historie tohoto vinařství se začala psát v roce 1976, kdy pan Luis Felipe Edwards starší zakoupil poblíž města Nancagua statek San José de Puquillay a v roce 1980statek Santa Bernardita de Pupilla, oba v údolí COLCHAGUA. K těmto statkům patřilo rozsáhlé území osázené vinohrady o průměrném stáří kolem 30 let. Tyto vinohrady pan Edwards vyklučil a osázel keři moderních odrůd révy. Vinařství se zabývalo pouze produkcí sudového vína, které se dále prodávalo větším producentům. V roce 1994 se ale firma přeorientovala na výrobu vlastního vína. Došlo k velkým investicím hlavně do technologického vybavení podniku. Byla zakoupena nejnovější technologie pro výrobu a lahvování vína. A to včetně velkého množství barikových sudů z francouzského a amerického dubu. Další z  investicí bylo také zakoupení pozemků v údolí LEYDA, exklusivní oblasti pro pěstování vína. První vlastní vína společnosti LUIS FELIPE EDWARDS se dostala na pulty roku 1995. Od té doby společnost zaznamenává obrovské úspěchy nejen na chilském trhu, ale i ve všech 45 zemích, kam se zatím toto víno dováží.

V současnosti je společnost LUIS FELIPE EDWARDS 11. největším vinařstvím v Chile a je ve 100% vlastnictví rodiny Edwards. To, že je toto vinařství čistě rodinná firma, je zárukou vynikající kvality vína a toho, že kvalitě je opravdu věnována ta nejlepší péče. Důkazem je i řada ocenění, získaných jak v Chile, tak i ve světě. Společnost má také řadu certifikátů včetně ISO 9001.