Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Rodinné vinařství Kořínek z Hnanic na Znojemsku obhospodařuje 23 hektarů vinic. Zaměřují se především na typické odrůdy Znojemska – Veltlínské zelené, Sauvignon a Ryzlink rýnský. Daří se zde, ale i dalším odrůdám, jmenovitě Ryzlinku vlašskému, burgundským Pinotům, Tramínu červenému a z červených odrůd především Dornfelderu a Cabernet Moravii. Vinice jsou obhospodařovány dle zásad integrované produkce, především kvůli šetrnosti k přírodě. Vinařství Kořínek se zaměřuje především na výrobu přívlastkových vín a tzv. VOC vín.
VOC Znojmo (Vína originální certifikace)
1. apelační systém v České republice. Tento apelační systém se týká se pouze vín ze tří nejtypičtějších odrůd Znojemska: Sauvignonu, Ryzlinku rýnského a Veltlínského zeleného, případně jejich cuveé, která vykazují regionálně typický, jednotný chuťový profil. Musí pocházet výhradně z vybraných a uznaných viničních tratí.
Jedním z důvodů, proč se na Znojemsku rodí vína s originální chutí a pověstnou rozmanitostí, je stylově pestré spektrum kvalitních bílých odrůd, které četností zastíní i mnohé světově významné vinařské oblasti. Správným výběrem odrůdy vinaři výrazně ovlivňují potenciál terroir; ten je opravdu jako diamant, který až člověk obrousí do nevídané krásy.
Za chuťově plná a svěží aromatická bílá vína však Znojemsko vděčí nejenom velkému počtu šikovných vinařů, ale také ideálním přírodním a klimatickým podmínkám. Studené větry z nedaleké Českomoravské vrchoviny spolu s termoregulačním vlivem řek Dyje, Jevišovky a Jihlavy dávají zdejším vínům nezaměnitelnou kořenitou chuť a plnost. Díky střídání slunečných dnů a chladnějších nocí hrozny sice zrají pomaleji, ale zato siuchovávají vonné látky a dosahují vysoké jakosti. Zpracování a výroba kvalitních jakostních a přívlastkových vín probíhá za použití moderní technologie, s poznatky hodnoty a tradice místního terroir, které zachová pro budoucí víno většinu drůdových aromatických látek.
V sekci není žádný produkt.