Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Tmavě fialový Malbec má intentivní borůvkové aroma s delikátními vlivy zrání v dubu. Je to velmi harmonické, zralé víno s jemnými taniny. Tyto hrozny pochází z nejstarší vinice společnosti LFE, která je 70 let stará. Výnosy se pohybují mezi 8–10 t/ha, což umožňuje vyprodukovat harmonické a vysoce koncentrované víno. Ve vinicích se zaměřujÍ hlavně na správnou vzdušnost a dostatek světla, aby dosáhli správné zralosti, barvy a kondice vína. V oblasti statku Puquillay se nacházejí hlinité půdy na rovinách a lehké písčité půdy na kopcích. Půda má zde minimální schopnost zadržovat vodu. Efektivní kontrola vodní potřeby závisí hlavně na zavlažování. Odlišnosti mezi složením půdy umožňují vybrat nejvhodnější polohy pro dané víno. Získává se tak mnoho typů hroznů s odlišnou charakteristikou, které se později kupážují a dosahuje se tak velmi kvalitních a harmonických vín. Období kdy réva zraje je dlouhé, často bez dešťů. V Colchagua Valley je mírné klima a lehký přímořský vliv vyrovnává teplotní rozdíly mezi dnem a nocí. V tomto údolí se střídají období s dešti mezi červnem a zářím s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Malbec se sklízí jako jedna z prvních odrůd během vinobraní. Sklízí se v březnu. Velmi stará vinice dává koncentrované a vyrovnané hrozny. Po pečlivém výběru jsou hrozny rozmačkány a mošt kvasí při 25°C po dobu 7 dní. Kvašení je denně pečlivě kontrolováno a rmut se přečerpává pomocí nejnovějších technologií. Tím se získává to nejlepší z potenciálu hroznů a víno zůstane jemné, kulaté a elegantní. Po ukončení kvašení je 100% vína přemístěno do sudů z francouzského a amerického dubu po druhém použití a zde leží 12 měsíců.
Tmavě fialový Malbec má intentivní borůvkové aroma s delikátními vlivy zrání v dubu. Je to velmi harmonické, zralé víno s jemnými taniny.
Tyto hrozny pochází z nejstarší vinice společnosti LFE, která je 70 let stará. Výnosy se pohybují mezi 8–10 t/ha, což umožňuje vyprodukovat harmonické a vysoce koncentrované víno. Ve vinicích se zaměřujÍ hlavně na správnou vzdušnost a dostatek světla, aby dosáhli správné zralosti, barvy a kondice vína.
V oblasti statku Puquillay se nacházejí hlinité půdy na rovinách a lehké písčité půdy na kopcích. Půda má zde minimální schopnost zadržovat vodu. Efektivní kontrola vodní potřeby závisí hlavně na zavlažování. Odlišnosti mezi složením půdy umožňují vybrat nejvhodnější polohy pro dané víno. Získává se tak mnoho typů hroznů s odlišnou charakteristikou, které se později kupážují a dosahuje se tak velmi kvalitních a harmonických vín.
Období kdy réva zraje je dlouhé, často bez dešťů. V Colchagua Valley je mírné klima a lehký přímořský vliv vyrovnává teplotní rozdíly mezi dnem a nocí. V tomto údolí se střídají období s dešti mezi červnem a zářím s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března.
Malbec se sklízí jako jedna z prvních odrůd během vinobraní. Sklízí se v březnu. Velmi stará vinice dává koncentrované a vyrovnané hrozny.
Po pečlivém výběru jsou hrozny rozmačkány a mošt kvasí při 25°C po dobu 7 dní. Kvašení je denně pečlivě kontrolováno a rmut se přečerpává pomocí nejnovějších technologií. Tím se získává to nejlepší z potenciálu hroznů a víno zůstane jemné, kulaté a elegantní. Po ukončení kvašení je 100% vína přemístěno do sudů z francouzského a amerického dubu po druhém použití a zde leží 12 měsíců.
Odrůda | Malbec |
---|---|
Obsah zbytkového cukru | suché |
Typ vína | Tiché víno |
Země původu | Chile |
Ročník | 2019 |
Obsah láhve | 0,75 l |
Barva | Červené |
Obsah alkoholu | 13,5 % |
Vhodné k jídlu | Kuře / Pečené maso |
Pro vkládání recenzí je nutné se přihlásit.
Nebyla přidána žádná recenze.
Historie tohoto vinařství se začala psát v roce 1976, kdy pan Luis Felipe Edwards starší zakoupil poblíž města Nancagua statek San José de Puquillay a v roce 1980statek Santa Bernardita de Pupilla, oba v údolí COLCHAGUA. K těmto statkům patřilo rozsáhlé území osázené vinohrady o průměrném stáří kolem 30 let. Tyto vinohrady pan Edwards vyklučil a osázel keři moderních odrůd révy. Vinařství se zabývalo pouze produkcí sudového vína, které se dále prodávalo větším producentům. V roce 1994 se ale firma přeorientovala na výrobu vlastního vína. Došlo k velkým investicím hlavně do technologického vybavení podniku. Byla zakoupena nejnovější technologie pro výrobu a lahvování vína. A to včetně velkého množství barikových sudů z francouzského a amerického dubu. Další z investicí bylo také zakoupení pozemků v údolí LEYDA, exklusivní oblasti pro pěstování vína. První vlastní vína společnosti LUIS FELIPE EDWARDS se dostala na pulty roku 1995. Od té doby společnost zaznamenává obrovské úspěchy nejen na chilském trhu, ale i ve všech 45 zemích, kam se zatím toto víno dováží.
V současnosti je společnost LUIS FELIPE EDWARDS 11. největším vinařstvím v Chile a je ve 100% vlastnictví rodiny Edwards. To, že je toto vinařství čistě rodinná firma, je zárukou vynikající kvality vína a toho, že kvalitě je opravdu věnována ta nejlepší péče. Důkazem je i řada ocenění, získaných jak v Chile, tak i ve světě. Společnost má také řadu certifikátů včetně ISO 9001.