Alkoholické nápoje neprodáváme osobám mladším 18 let.
Vinice: Hrozny pochází ze starých vinic o velmi malém, kontrolovaném výnosu (6 t/ha). Jsou vybírány polohy, jejichž půdy mají tendenci rychle vysychat, aby bylo možné co nejefektivněji kontrolovat pomocí závlah vlastnosti hroznů. Každému hroznu dané odrůdy je věnována zvláštní pozornost, aby byl co nejvíce charakteristický pro svůj druh. V Colchagua Valley je klima suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly mezi dnem a nocí dosahují až 22°C, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Toto víno pochází jen z nejlepších vybraných poloh v Colchagua Valley, kde je ideální množství slunečního záření a teplé podnebí. Hrozny jsou zde perfektně zralé a plné chuti.
Výroba: Sklizen pro toto víno probíhá pouze ručně bez ohledu na přístupnost terénu ke konci dubna a v prvních dnech května. Hrozny jsou ručně sbírány po velmi malých dávkách a vybírány jsou jen ty nejlepší trsy. Jejich zpracování je věnována ta nejlepší péče a šetrnost. Rmut se nakváší v nerezových tancích při 25–26°C po dobu 7 dní. Dalších deset dní pak probíhá postfermentační macerace. Poté je víno přemístěno do nových sudů z francouzského dubu na 16–18 měsíců do prostor o kontrolované teplotě. Lahvování a umístění do sklepa k dalšímu zrání se uskuteční až v posledních 6 měsících před etiketováním a prodejem.
Odrůdy: 50% Cabernet Sauvignon, 30% Carmenére, 15% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc
Chuťový profil: Tmavě červené víno je směsí 4 odrůd. Příjemného aroma sušených švestek, borůvek a fialek, dobře snoubené s dubovým sudem. Chuť je jemná, plného těla a s dlouhým koncem.
Vinice: Hrozny pochází ze starých vinic o velmi malém, kontrolovaném výnosu (6 t/ha). Jsou vybírány polohy, jejichž půdy mají tendenci rychle vysychat, aby bylo možné co nejefektivněji kontrolovat pomocí závlah vlastnosti hroznů. Každému hroznu dané odrůdy je věnována zvláštní pozornost, aby byl co nejvíce charakteristický pro svůj druh. V Colchagua Valley je klima suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly mezi dnem a nocí dosahují až 22°C, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Toto víno pochází jen z nejlepších vybraných poloh v Colchagua Valley, kde je ideální množství slunečního záření a teplé podnebí. Hrozny jsou zde perfektně zralé a plné chuti.
Výroba: Sklizen pro toto víno probíhá pouze ručně bez ohledu na přístupnost terénu ke konci dubna a v prvních dnech května. Hrozny jsou ručně sbírány po velmi malých dávkách a vybírány jsou jen ty nejlepší trsy. Jejich zpracování je věnována ta nejlepší péče a šetrnost. Rmut se nakváší v nerezových tancích při 25–26°C po dobu 7 dní. Dalších deset dní pak probíhá postfermentační macerace. Poté je víno přemístěno do nových sudů z francouzského dubu na 16–18 měsíců do prostor o kontrolované teplotě. Lahvování a umístění do sklepa k dalšímu zrání se uskuteční až v posledních 6 měsících před etiketováním a prodejem.
Odrůdy: 50% Cabernet Sauvignon, 30% Carmenére, 15% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc
Chuťový profil: Tmavě červené víno je směsí 4 odrůd. Příjemného aroma sušených švestek, borůvek a fialek, dobře snoubené s dubovým sudem. Chuť je jemná, plného těla a s dlouhým koncem.
Odrůda | Cabernet Franc / Cabernet Sauvignon / Carmeneré / Petit Verdot |
---|---|
Obsah zbytkového cukru | suché |
Typ vína | Tiché víno |
Země původu | Chile |
Ročník | 2017 |
Obsah láhve | 0,75 l |
Barva | Červené |
Obsah alkoholu | 13,9 % |
Vhodné k jídlu | Steak |
Pro vkládání recenzí je nutné se přihlásit.
Nebyla přidána žádná recenze.
290 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Vinice: Hrozny pochází z roviny v oblasti statku Puquillay. Vinice produkuje v průměru 8 t/ha hroznů a nabízí ideální podmínky pro optimální zrání. Půdy jsou hluboké, kamenité a dobře propustné.…
370 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Krásné víno s chutí švestek, jahod a rybízu. Ovocné víno se znatelnou mineralitou, středně plné s jemnými tříslovinami. Skvěle doplní hovězí steaky.
1 300 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Hovězí maso perfektně doladí toto víno intenzivní červené barvy s namodralými odlesky. V chuti vína ucítíte červené ovoce, čokoládu, vanilku a pečené tóny. Víno je velmi dobře strukturované…
550 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Ve vůni i chuti najdete tóny zralého červeného i černého ovoce, dominantou jsou maliny a rybíz. Můžete také cítit zralé a dobře zakomponované třísloviny, které toto elegantní víno dotvářejí.…
340 Kč
Skladem Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.
Když se řekne pečená kachna k večeři, pak jí rovnou párujte s tímto červeným vínem, které má sytě rubínovou barvu. Na nose ucítíte švestky, ostružiny a višně. Okouzlí Vás hezká ovocná kyselinka a…
Historie tohoto vinařství se začala psát v roce 1976, kdy pan Luis Felipe Edwards starší zakoupil poblíž města Nancagua statek San José de Puquillay a v roce 1980statek Santa Bernardita de Pupilla, oba v údolí COLCHAGUA. K těmto statkům patřilo rozsáhlé území osázené vinohrady o průměrném stáří kolem 30 let. Tyto vinohrady pan Edwards vyklučil a osázel keři moderních odrůd révy. Vinařství se zabývalo pouze produkcí sudového vína, které se dále prodávalo větším producentům. V roce 1994 se ale firma přeorientovala na výrobu vlastního vína. Došlo k velkým investicím hlavně do technologického vybavení podniku. Byla zakoupena nejnovější technologie pro výrobu a lahvování vína. A to včetně velkého množství barikových sudů z francouzského a amerického dubu. Další z investicí bylo také zakoupení pozemků v údolí LEYDA, exklusivní oblasti pro pěstování vína. První vlastní vína společnosti LUIS FELIPE EDWARDS se dostala na pulty roku 1995. Od té doby společnost zaznamenává obrovské úspěchy nejen na chilském trhu, ale i ve všech 45 zemích, kam se zatím toto víno dováží.
V současnosti je společnost LUIS FELIPE EDWARDS 11. největším vinařstvím v Chile a je ve 100% vlastnictví rodiny Edwards. To, že je toto vinařství čistě rodinná firma, je zárukou vynikající kvality vína a toho, že kvalitě je opravdu věnována ta nejlepší péče. Důkazem je i řada ocenění, získaných jak v Chile, tak i ve světě. Společnost má také řadu certifikátů včetně ISO 9001.