Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Luis Felipe Edwards - Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2017 0,75l

Vinice: Hrozny pochází z vinic o průměrném výnosu 8 t/ha. Vinice jsou 14 let staré a dávají víno ovocné a harmonické v síle a kvalitě. Víno roste na kopcích s nižší úrodností a mělčími půdami. V oblasti statku Puquillay, kde jsou hrozny pěstovány, se nacházejí hlinité půdy na rovinách a lehké písčité půdy na kopcích. Půda má zde minimální schopnost zadržovat vodu. Efektivní kontrola vodní potřeby závisí hlavně na zavlažování. Odlišnosti mezi složením půdy nám umožňují vybrat nejvhodnější polohy pro dané víno. Získáváme tak mnoho typů hroznů s odlišnou charakteristikou, které se později kupážují a dosahuje se tak velmi kvalitních a harmonických vín. Klima je zde suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly dosahují až 22°C mezi dnem a nocí, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Díky dlouhému a teplému období a nižšímu výskytu srážek byla sklizeň Cabernetu Sauvignon ročník 2005 v Colchagua Valley výborná. Cabernet Sauvignon měl dostatek času a výborné podmínky, aby dosáhl plné zralosti.

Výroba: Během zrání byly vlastnosti a zralost hroznů pečlivě kontrolovány pomocí četných senzorických a chemických analýz. Hrozny se tedy sbíraly ve stadiu ideální zralosti, kdy bylo sucho a správná teplota. Pro výrobu tohoto vína byly použity pouze ty nejlepší hrozny, které jsou sklízeny do malých bedýnek po 14 kg. Ihned poté se hrozny odstopkovávají a mačkají. Nakvášení probíhá v nerezových tancích při 25–26°C po 7 dní tak, aby víno dosáhlo co nejvíce charakteru Cabernet Sauvignon. Nakonec víno zrálo po 12 měsíců v sudech z francouzského dubu po druhém použití kvůli jemnosti.

Chuťový profil: Gran Reserva Cabernet Sauvignon je tmavě červené víno. Je silné a čisté, s květinovými tóny, které se dobře doplňují s vlivy dubového sudu, tedy vanilkou, kouřem a čokoládou. Víno je jemné, kulaté a plného těla.

Odrůdy: 90% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot

Dostupnost:
Skladem 1 - 6 kusů Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.

290  (239,67  bez DPH)

Alternativní zboží Zobrazit další od Luis Felipe Edwards

Skladem

Odrůda: Cabernet Sauvignon Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Chile Ročník: 2019 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 13,5 % Vhodné k jídlu: Pečené maso

Skladem

Odrůda: Malbec Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Chile Ročník: 2018 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14 % Vhodné k jídlu: Pečené maso / Kuře

Skladem

Odrůda: Syrah (= Shiraz) Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Chile Ročník: 2014 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14 % Vhodné k jídlu: Kuře

Skladem

Odrůda: Carmeneré / Cabernet Sauvignon Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Chile Ročník: 2018 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14 % Vhodné k jídlu: Pečené maso

Skladem

Odrůda: Merlot Obsah zbytkového cukru: suché Typ vína: Tiché víno Země původu: Chile Ročník: 2018 Obsah láhve: 0,75 l Barva: Červené Obsah alkoholu: 14,5 % Vhodné k jídlu: Vepřové

Informace o produktu

Vinice: Hrozny pochází z vinic o průměrném výnosu 8 t/ha. Vinice jsou 14 let staré a dávají víno ovocné a harmonické v síle a kvalitě. Víno roste na kopcích s nižší úrodností a mělčími půdami. V oblasti statku Puquillay, kde jsou hrozny pěstovány, se nacházejí hlinité půdy na rovinách a lehké písčité půdy na kopcích. Půda má zde minimální schopnost zadržovat vodu. Efektivní kontrola vodní potřeby závisí hlavně na zavlažování. Odlišnosti mezi složením půdy nám umožňují vybrat nejvhodnější polohy pro dané víno. Získáváme tak mnoho typů hroznů s odlišnou charakteristikou, které se později kupážují a dosahuje se tak velmi kvalitních a harmonických vín. Klima je zde suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly dosahují až 22°C mezi dnem a nocí, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Díky dlouhému a teplému období a nižšímu výskytu srážek byla sklizeň Cabernetu Sauvignon ročník 2005 v Colchagua Valley výborná. Cabernet Sauvignon měl dostatek času a výborné podmínky, aby dosáhl plné zralosti.

Výroba: Během zrání byly vlastnosti a zralost hroznů pečlivě kontrolovány pomocí četných senzorických a chemických analýz. Hrozny se tedy sbíraly ve stadiu ideální zralosti, kdy bylo sucho a správná teplota. Pro výrobu tohoto vína byly použity pouze ty nejlepší hrozny, které jsou sklízeny do malých bedýnek po 14 kg. Ihned poté se hrozny odstopkovávají a mačkají. Nakvášení probíhá v nerezových tancích při 25–26°C po 7 dní tak, aby víno dosáhlo co nejvíce charakteru Cabernet Sauvignon. Nakonec víno zrálo po 12 měsíců v sudech z francouzského dubu po druhém použití kvůli jemnosti.

Chuťový profil: Gran Reserva Cabernet Sauvignon je tmavě červené víno. Je silné a čisté, s květinovými tóny, které se dobře doplňují s vlivy dubového sudu, tedy vanilkou, kouřem a čokoládou. Víno je jemné, kulaté a plného těla.

Odrůdy: 90% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot

Parametry

Odrůda Cabernet Sauvignon / Petit Verdot
Obsah zbytkového cukru suché
Typ vína Tiché víno
Země původu Chile
Ročník 2017
Obsah láhve 0,75 l
Barva Červené
Obsah alkoholu 13,5 %
Vhodné k jídlu Pečené maso

Fotografie (3)

Recenze

Osobních údajů

Recenze

Nebyla přidána žádná recenze.

Luis Felipe Edwards

Historie tohoto vinařství se začala psát v roce 1976, kdy pan Luis Felipe Edwards starší zakoupil poblíž města Nancagua statek San José de Puquillay a v roce 1980statek Santa Bernardita de Pupilla, oba v údolí COLCHAGUA. K těmto statkům patřilo rozsáhlé území osázené vinohrady o průměrném stáří kolem 30 let. Tyto vinohrady pan Edwards vyklučil a osázel keři moderních odrůd révy. Vinařství se zabývalo pouze produkcí sudového vína, které se dále prodávalo větším producentům. V roce 1994 se ale firma přeorientovala na výrobu vlastního vína. Došlo k velkým investicím hlavně do technologického vybavení podniku. Byla zakoupena nejnovější technologie pro výrobu a lahvování vína. A to včetně velkého množství barikových sudů z francouzského a amerického dubu. Další z  investicí bylo také zakoupení pozemků v údolí LEYDA, exklusivní oblasti pro pěstování vína. První vlastní vína společnosti LUIS FELIPE EDWARDS se dostala na pulty roku 1995. Od té doby společnost zaznamenává obrovské úspěchy nejen na chilském trhu, ale i ve všech 45 zemích, kam se zatím toto víno dováží.

V současnosti je společnost LUIS FELIPE EDWARDS 11. největším vinařstvím v Chile a je ve 100% vlastnictví rodiny Edwards. To, že je toto vinařství čistě rodinná firma, je zárukou vynikající kvality vína a toho, že kvalitě je opravdu věnována ta nejlepší péče. Důkazem je i řada ocenění, získaných jak v Chile, tak i ve světě. Společnost má také řadu certifikátů včetně ISO 9001.