Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Piemont - Casetta Nebbiolo d Alba 2006 Vigin 0,75l

Vinice: Hrozný pochází z dvou a půl hektarové samostatné vinice, která se nachází ve střední části jihozápadně orientovaného svahu v nadmořské výšce 200 až 300 metrů nad mořem u obce Canale. Půda je převážně písčitá. Sklizeň hroznů probíhá ručně v první polovině října.

Výroba: Po odzrnění a jemné pomletí probíhá fermentace v nerezových tancích po dobu 10 až 15 dní. Víno je školeno ve velkém slavonském dubovém sudu po dobu 48 měsíců, následuje ještě krátká doba v nerezových tancích, poté lahvování.

Chuťový profil: Víno má granátovou barvu. Aroma je komplexní, s elegantní vůní sušených růží, fialek a divokého ovoce. V chuťi je dobře vybalancované, osobité. Víno vhodné na delší archivaci.

Párování s jídlem: Výborně se hodé k červeným masům nebo pečenému jehněčímu. Perfektně doplní i dezert ze středně zralých sýrů. Doporučujeme podávat při teplotě 18-20 C

Odrůda(y): 100% Nebbiolo

Analytika: Suché, 5,3g/l, kyseliny 5,3g/l

Prague Regional Champion na soutěži Prague Wine Trophy 2018

Dostupnost:
Skladem více než 30 kusů Produkt je skladem u winebar.cz. Může být tedy do 24 hodin od objednání předán na výdejní místo e-shopu.

610  (504,13  bez DPH)

Odrůda:

Informace o produktu

  • Výrobce: Casetta

Vinice: Hrozný pochází z dvou a půl hektarové samostatné vinice, která se nachází ve střední části jihozápadně orientovaného svahu v nadmořské výšce 200 až 300 metrů nad mořem u obce Canale. Půda je převážně písčitá. Sklizeň hroznů probíhá ručně v první polovině října.

Výroba: Po odzrnění a jemné pomletí probíhá fermentace v nerezových tancích po dobu 10 až 15 dní. Víno je školeno ve velkém slavonském dubovém sudu po dobu 48 měsíců, následuje ještě krátká doba v nerezových tancích, poté lahvování.

Chuťový profil: Víno má granátovou barvu. Aroma je komplexní, s elegantní vůní sušených růží, fialek a divokého ovoce. V chuťi je dobře vybalancované, osobité. Víno vhodné na delší archivaci.

Párování s jídlem: Výborně se hodé k červeným masům nebo pečenému jehněčímu. Perfektně doplní i dezert ze středně zralých sýrů. Doporučujeme podávat při teplotě 18-20 C

Odrůda(y): 100% Nebbiolo

Analytika: Suché, 5,3g/l, kyseliny 5,3g/l

Prague Regional Champion na soutěži Prague Wine Trophy 2018

Parametry

Barva Červené
Obsah alkoholu 14 %
Poznámka/Ocenění Prague Regional Champion na soutěži Prague Wine Trophy 2018
Obsah zbytkového cukru suché

Fotografie (3)

Recenze

Osobních údajů

Recenze

Nebyla přidána žádná recenze.