Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Chianti Classico - Piemaggio - Il Maggio Chianti Classico 2007, 0,75l

Doporučujeme! NNovinka Chianti Classico - Piemaggio - Il Maggio Chianti Classico 2007, 0,75l

Vinice: Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 350–480 metrů. Podloží je typické pro oblast Chianti Classico – zvětraký pískovec alberese a modrošedý křídový slín galestro. Vedení révy je systémem Guyot a hustota výsadby je 4500 keřů na hektar.

Výroba: Fermentace probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu 25 dní při teplotě 28–30 stupňů Celsia. Školení vína trvá celkem 18 až 20 měsíců a probíhá v dubových sudech o objemu 2500 litrů. Před prodejem vína následují ještě minimálně 5-6 mědíce ležení v lahvi. 

Chuťový profil: Víno je typickou ukázkou tradičního Chianti Classico. Má intenzivní rubínovou barvu, která stárnutím získává burgundské podtóny. Na nose najdeme příjemné tóny fialek a sušených třešní, v chuti je intenzivní a dlouhé. 

Párování s jídlem: Doporučujeme k restované zelenině, houbovému rizotu, ke krůtímu masu a k červeným masům. 

Odrůdy: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo, Colorino a Ciliegiolo.

Dostupnost:
Není skladem

350 Kč (289 Kč bez DPH)

Odrůda:

Informace o produktu

Vinice: Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 350–480 metrů. Podloží je typické pro oblast Chianti Classico – zvětraký pískovec alberese a modrošedý křídový slín galestro. Vedení révy je systémem Guyot a hustota výsadby je 4500 keřů na hektar.

Výroba: Fermentace probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu 25 dní při teplotě 28–30 stupňů Celsia. Školení vína trvá celkem 18 až 20 měsíců a probíhá v dubových sudech o objemu 2500 litrů. Před prodejem vína následují ještě minimálně 5-6 mědíce ležení v lahvi. 

Chuťový profil: Víno je typickou ukázkou tradičního Chianti Classico. Má intenzivní rubínovou barvu, která stárnutím získává burgundské podtóny. Na nose najdeme příjemné tóny fialek a sušených třešní, v chuti je intenzivní a dlouhé. 

Párování s jídlem: Doporučujeme k restované zelenině, houbovému rizotu, ke krůtímu masu a k červeným masům. 

Odrůdy: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo, Colorino a Ciliegiolo.

Parametry

Barva Červené
Obsah alkoholu 14 %
Obsah zbytkového cukru suché

Fotografie (2)

Recenze

Osobních údajů

Recenze

Nebyla přidána žádná recenze.